• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra iniciatīvu rosināt sabiedriskas diskusijas par Eiropas Savienības Konstitucionālo līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2004., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95853

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot žurnālistus pēc Nacionālās drošības padomes sēdes 1.novembrī

Vēl šajā numurā

02.11.2004., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra iniciatīvu rosināt sabiedriskas diskusijas par Eiropas Savienības Konstitucionālo līgumu

Pēc ES Konstitucionālā līguma parakstīšanas Romā ārlietu ministrs Artis Pabriks plāno rosināt sabiedriskas diskusijas par šo līgumu. Ministrs uzskata, ka ES Konstitucionālais līgums ir Latvijai nepieciešams un atbilst Latvijas nacionālajām interesēm. Viņš uzsver, ka par ES Konstitucionālo līgumu Latvijas sabiedrība ir jāinformē un jāizglīto, jo līgumā vienkopus iestrādāti ES darbības principi un mehānismi.
Pirms līguma parakstīšanas Romā ārlietu ministrs Artis Pabriks ir ticies gan ar centrālajiem žurnālistiem, gan arī ar masu mediju pārstāvjiem no Latvijas rajoniem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus par ES Konstitucionālo līgumu. Ārlietu ministrija drukātā un iesietā veidā nosūtījusi līgumus publiskai lietošanai arī 33 Eiropas Savienības informācijas punktos visā Latvijā. Konstitucionālais līgums latviešu valodā pieejams arī Ārlietu ministrijas mājas lapā.
Tuvākajos mēnešos Ārlietu ministrija, sadarbojoties ar citām institūcijām, tai skaitā ar Eiropas kustību Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, plāno organizēt informatīvus un izglītojošus pasākumus Rīgā un Latvijas reģionos. Artis Pabriks tuvākajos mēnešos apbraukās Latvijas pilsētas, lai piedalītos diskusijās reģionālajās augstskolās. Publiskās lekcijās tiks iesaistīti arī “TeamEurope” lektori, kā arī plašai lietošanai tiks sagatavoti metodoloģiskie materiāli, prezentācijas un izdales materiāli.
Artis Pabriks sabiedriskajās debatēs aicinās piedalīties arī citu ES dalībvalstu augstas amatpersonas, ārpolitikas ekspertus, masu mediju pārstāvjus, kā arī Eiropas Parlamenta Latvijas deputātus.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!