• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nav ziņu par 39% valsts un pašvaldību uzņēmumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2004., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95908

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piešķir līdzfinansējumu pieminekļu celtniecībai

Vēl šajā numurā

03.11.2004., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nav ziņu par 39% valsts un pašvaldību uzņēmumu

Pirmdiena, 1. novembris, bija pēdējā diena, kad valsts un pašvaldības uzņēmumi varēja iesniegt pieteikumu pārreģistrācijai komercreģistrā.

Uzziņai

• Valsts un pašvaldības uzņēmumi (situācija 02.11.2004.)
pārreģistrējušies – 39%,
nav ziņu – 39%,
saņemti pieteikumi – 19%,
likvidācija – 3%.

Avots: Lursoft

Vakar, sniedzot informāciju par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārreģistrācijas gaitu, Uzņēmumu reģistra (UR) galvenais valsts notārs Jānis Endziņš atzina, ka lielākā daļa uzņēmumu pieteikumus ir iesnieguši, tomēr par 39% nekādu ziņu nav. SIA “Lursoft” prezidents Ainars Brūvelis norādīja, ka pagaidām nav zināms, vai pārreģistrācijas dokumentus iesnieguši Rīgas Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca, Rīgas zoodārzs u.c. Šeit jāpiebilst, ka visvairāk nepārreģistrēto uzņēmumu ir Rīgas rajonā. Citos Latvijas rajonos nepārreģistrēto valsts un pašvaldības uzņēmumu ir daudz mazāk.

Pieteikumus vēl gaida

J. Endziņš vairākkārt norādīja, ka “pagaidām dati ir tikai provizoriski. Precīzākas ziņas varēsim sniegt nākamās nedēļas vidū”. Normatīvajos aktos paredzēts, ka pieteikumus pārreģistrācijai var sūtīt arī pa pastu. Tāpēc UR vēl septiņas dienas gaidīs pieteikumus, bet, ja tos nesaņems, tiks sākta nepārreģistrēto uzņēmumu likvidācijas procedūra. Šeit gan galvenais valsts notārs piebilda, ka iespējamas arī izmaiņas normatīvajos aktos, kas situāciju varētu mainīt. Lūgts precizēt, kādas varētu būt izmaiņas, J. Endziņš norādīja, ka Saeimas komisijās tiek izskatīts priekšlikums par pārreģistrācijas termiņa pagarinājumu atsevišķām valsts un pašvaldības iestāžu grupām. “Priekšlikumā minētas kultūras institūcijas, izglītības iestādes un zinātniskās institūcijas,” skaidro J. Endziņš.

Likvidācija maksā naudu

J. Endziņš nekomentēja, vai UR pieļāvis, ka tik daudz uzņēmumu nebūs iesnieguši pārreģistrācijas dokumentus. Savukārt A. Brūvelis atzina, ka gaidījis lielāku valsts un pašvaldību uzņēmumu aktivitāti. “Prognozējām, ka pārreģistrēties varētu tās uzņēmējsabiedrības, kuras iesniedz gada pārskatu. Pēc pašreizējiem datiem, pārreģistrācijas pieteikumu nav iesniegušas 46 uzņēmējsabiedrības, kas bija iesniegušas gada pārskatus.” A. Brūvelis arī atzina, ka likvidācijas process valstij maksā naudu un esošā situācija nozīmē, ka par valsts līdzekļiem būs jālikvidē ievērojams skaits uzņēmumu.
Prāvs pieteikumu skaits valsts un pašvaldības uzņēmumu pārreģistrācijai saņemts tieši pēdējās trīs dienās.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!