• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrību informēs par nopietniem terora draudiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2004., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 3. novembrī

Vēl šajā numurā

03.11.2004., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrību informēs par nopietniem terora draudiem

BOJARS.PNG (108949 bytes)
Iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons un Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs pēc tikšanās Iekšlietu ministrijā, kurā pārrunāja Latvijai izteiktos terora draudus
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Pašvaldības un iekšlietu dienestu speciālisti kopīgās sanāksmēs izstrādās speciālas instrukcijas pilsētas lielo uzņēmumu un struktūrvienību rīcībai krīzes situācijās – tā vakar, 2.novembrī, tiekoties vienojušies iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons un Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.
Amatpersonas pārrunāja Latvijai izteiktos terora draudus un sprieda par pašvaldības un iekšlietu dienestu sadarbību krīzes situāciju risināšanā. Viena no iecerēm – kopīgās sanāksmēs speciālistiem jāizstrādā minētā instrukcija, kā arī tiem būs jāinstruē masu pulcēšanās vietu atbildīgās amatpersonas. “Speciālisti spriedīs arī par iespējām Rīgas domes atbildīgās amatpersonas nodrošināt ar pieeju klasificētai informācijai,” informē Iekšlietu ministrijas preses centra vadītāja Laura Karnīte.
Rīga ir lielākā pilsēta Baltijā, un līdz ar to tā varētu būt diezgan pievilcīgs mērķis teroristiem, pēc tikšanās žurnālistiem atzina G.Bojārs, norādot, ka Latvija ieņēmusi noteiktu pozīciju starptautiskajā savienībā pret terorismu un tai jārēķinās ar šīs nostājas iespējamām sekām. Taču, kā uzsvēra Rīgas mērs, pilsētas rīcībā ir pietiekami resursu, lai terorisma draudus novērstu.
Iekšlietu ministrs sacīja, ka konkrētais terorisma drauds, par ko saņemtas ziņas aizvadītajā nedēļā, ir minimāls, un aicināja sabiedrību nemainīt ierasto dzīves ritmu. Taču turpmāk Latvijai jābūt gatavai jebkāda veida terorisma izpausmēm valstī – ņemot vērā mūsu valsts aktīvu dalību starptautiskajā sadarbībā un situāciju pasaulē, “totālu drošības garantiju nav un nevar būt”, atzina iekšlietu ministrs, uzsverot, ka dienesti strādā, lai preventīvi paredzētu un novērstu krīzes situācijas nākotnē. Modrība nedrīkst atslābt. E.Jēkabsons atzina, ka Latvija reaģēs uz reāliem draudiem, taču nekādā gadījumā nepakļausies baumām par varbūtējiem draudiem un muļķīgiem telefona zvaniem, neļaujot teroristiem sasniegt savus mērķus – panākt, lai dzīve mainītos vai apstātos. Sabiedrību informēs, ja izteiktie draudi būs nopietni, nevis “bezatbildīgas muļķības”, teica iekšlietu ministrs.

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!