• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas Aizsardzības koledžas delegācijas vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2004., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95918

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka Kuveitā akreditāciju

Vēl šajā numurā

03.11.2004., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas Aizsardzības koledžas delegācijas vizīti

Aizsardzības ministrijā

1.novembrī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs tikās ar Baltijas Aizsardzības koledžas (“Baltdefcol”) delegāciju, kuras augstākās vadības kursa deviņi klausītāji un pieci pasniedzēji piedalās mācību braucienā uz Latviju un Lietuvu, Somiju un Zviedriju, lai iepazītu šo valstu drošības un aizsardzības politiku, kā arī bruņoto spēku attīstības iespējas.
E. Rinkēvičs iepazīstināja viesus ar Latvijas aizsardzības politikas aktualitātēm, īpaši uzsverot bruņoto spēku profesionalizācijas sākšanu. Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs informēja “Baltdefcol” delegāciju par līdzdalību NATO darbā, kā arī par aktivitātēm Eiropas Savienības aizsardzības spēju veidošanā un Baltijas valstu sadarbībā.
“Baltdefcol” delegācija tikās arī ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri viceadmirāli Gaidi Andreju Zeibotu, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāju Juri Dalbiņu, Ārlietu ministrijas pārstāvjiem un Latvijas Universitātes profesori Žanetu Ozoliņu.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Saeimā

1.novembrī Aizsardzības un iekšlietu komisijas sekretārs Dainis Turlais tikās ar Baltijas Aizsardzības koledžas pasniedzējiem un studentiem. Sarunas sākumā Aizsardzības un iekšlietu komisijas sekretārs D.Turlais sveica Baltijas Aizsardzības koledžas pasniedzējus un studentus Saeimā.
Viesi uzsvēra, ka Latvijā vajadzīgi augsti motivēti cilvēki, īsti karavīri, lai nodrošinātu un atjaunotu aizsardzības spēkus. D.Turlais pastāstīja, ka Latvijas bruņoto spēku reformas kontekstā notiek diskusijas par profesionālās armijas izveidošanu. “Ir svarīgi izanalizēt, kādi draudi pastāv, kāda aizsardzības sistēma ir jāveido,” norādīja D.Turlais.
Apspriests arī jautājums par nepilsoņu iesaistīšanu armijā. D.Turlais paskaidroja, ka jādara viss, lai integrētu nepilsoņus, taču, viņaprāt, automātiski piešķirt pilsonību pēc dienēšanas armijā būtu nepareizi.
Puses pārrunāja arī jautājumus, kas skar Latvijas un Krievijas attiecības pēc mūsu valsts iestāšanās NATO, gaidāmās prezidenta vēlēšanas ASV un to ietekmi uz politiskajiem procesiem Latvijā, kā arī terorisma draudu novēršanu Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!