• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta pārstāvi Eiropas Kopienu tiesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2004., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95919

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO valstu aizsardzības politikas plānošanas ekspertu sanāksmi

Vēl šajā numurā

03.11.2004., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru kabineta pārstāvi Eiropas Kopienu tiesā

Piektdien, 29. oktobrī, Rīgā par Ministru kabineta pārstāvi Eiropas Kopienu tiesā atlases komisija izvirzījusi Eiropas tiesību maģistri Esmeraldu Balodi.
Esmeralda Balode pēc Latvijas valdības priekšlikuma, ir beigusi Kopenhāgenas Biznesa augstskolas un Rīgas Juridiskās augstskolas kopīgi veidoto Eiropas Savienības tiesību maģistra programmu, lai sagatavotu Eiropas Savienības tiesību speciālistus darbam valsts pārvaldē. Programmas ietvaros praktizējusies Zviedrijas Karalistes Ārlietu ministrijas Eiropas Kopienu tiesas nodaļā. Pašlaik strādā Tieslietu ministrijas Eiropas Kopienu tiesas nodaļā par vadītājas vietnieci. Iepriekš strādājusi arī Tieslietu ministrijas Eiropas lietu koordinācijas departamentā un Eiropas Savienības tiesību departamentā, Valsts kancelejā un Eiropas integrācijas birojā.
Pretendente ir līdzautore 2003.gadā Tiesu nama aģentūras izdotajai grāmatai “Pievienošanās Eiropas Savienības līgumam komentāri” un veikusi vairākus pētījumus par Eiropas Savienības aktualitātēm.
Konkurss notika divās kārtās. Pirmajā kārtā atlases komisija izvērtēja septiņu pretendentu pieteikumus, tiem pievienotos dokumentus un pieņēma lēmumu nākamajā kārtā izvirzīt divus kandidātus. Otrajā kārtā pretendenti tika aicināti uz pārrunām.
Konkursā vērtēja pretendentu zināšanas Eiropas Savienības tiesību jomā, izpratni par Eiropas Kopienu tiesas darbu, prasmi formulēt viedokli un patstāvīgi pieņemt lēmumus, prasmi strādāt komandā, izpratni par tiesas darbu, pieredzi tieslietu sektorā, kā arī angļu un/vai franču valodas zināšanas.
Atlases komisijas priekšsēdētājs ir Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, locekļi – Finanšu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš un Valsts kancelejas direktora vietniece tiesību aktu lietās Elita Ektermane.
Ministru kabineta pārstāvja Eiropas Kopienu tiesā amata pienākumos ietilpst Latvijas Republikas pārstāvēšana Eiropas Kopienu tiesā, ziņojuma sagatavošana Ministru kabinetam, ja Eiropas Kopienu tiesā iesniegta prasība pret Latvijas Republiku, reizi gadā jāsniedz Ministru kabinetam pārskats par savu darbu, pēc pieprasījuma pārskati jāiesniedz arī Valsts prezidentam un Saeimai.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!