• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aicinājumu kontrolēt Rīgas Doma izpētes gaitu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2004., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95920

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aicinājumu Latvijas lauksaimniekiem aktīvāk pieteikties akcīzes nodokļa kompensācijām

Vēl šajā numurā

03.11.2004., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aicinājumu kontrolēt Rīgas Doma izpētes gaitu

Vakar, 2.novembrī, kultūras ministre Helēna Demakova nosūtījusi vēstuli Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) vadītājam Jurim Dambim ar aicinājumu nodrošināt kontroli pār Rīgas Doma izpētes gaitu un, profesionāli izvērtējot sniegtos ekspertu atzinumus, ziņojumus, kā arī citu VKPAI rīcībā esošo informāciju, informēt par atbilstoši pieņemtajiem lēmumiem un rīcību saistībā ar turpmākajiem Rīgas Doma stāvokļa risinājumiem.
Ministre lūdz VKPAI pēc ekspertu atzinumu un ziņojumu izvērtēšanas sniegt informāciju par termiņiem, kad Kultūras ministrija un sabiedrība varētu tikt iepazīstināta ar galīgo ekspertu ziņojumu par Rīgas Doma balsta kolonnu C6 un D6 tehnisko stāvokli. VKPAI tiek lūgta arī informēt par turpmākajiem Rīgas Doma baznīcas glābšanas pasākumiem un to izmaksu tāmi, kā arī neatliekamo darbu izpildes termiņiem, kas varētu novest pie Rīgas Doma baznīcas iespējami drīzas atvēršanas, nosacījumu, ka ir iespējams garantēt apmeklētāju, darbinieku un ekspertu drošību.
VKPAI vēstulē tiek lūgta informēt ministri par veikto tehniskās apsekošanas darbu atbilstību LR normatīvajos aktos paredzētajai kārtībai.
Ministre 2004.gada 18.oktobrī saņēma Rīgas Doma baznīcas apdraudējuma novēršanas pasākumu vadības darba grupas vadītājas ziņojumu par veiktajiem pētījumiem Rīgas Domā, tai skaitā endoskopiskās izpētes, radioradarās zondēšanas un būvpamatnes ģeotehniskās izpētes ziņojumus. Balstoties uz saņemtajiem izpētes materiāliem, Kultūras ministrija lūgusi konsultācijas un saņēmusi rakstveidā izklāstītu viedokli no Dr. Lijas Bērziņas un ZPĢC SIA “Unicone” par darba grupas pasūtīto ģeotehnisko pētījumu slēdzieniem un rekomendācijām. Ir saņemts arī atzinums no SIA “Radaru sistēmas” direktora Dr.V.Zolotarjova par darba grupas iesniegto radioradarās zondēšanas ziņojumu.
Kultūras ministrija 2004.gada 25.oktobrī ir saņēmusi arī darba grupas vadītājas Klāras Radziņas vēstuli par turpmāko Rīgas Doma kolonnu C6 un D6 tiešās izpētes gaitu, kā arī 2004.gada 26.oktobrī vēstuli par nepieciešamo finansējumu paredzamajiem Rīgas Doma rekonstrukcijas darbiem 2005.gadā. 2004.gada 1.novembrī KM saņemta arī vēstule no Latvijas Būvinženieru savienības, kurā paustas bažas par Rīgas Doma baznīcas tehniskās apsekošanas pasākumu gaitu.

Kultūras ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!