• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieaudzis elektrības patēriņš. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2004., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96014

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sudraba piemiņas monēta kā veltījums Latgalei

Vēl šajā numurā

04.11.2004., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieaudzis elektrības patēriņš

Gada pirmajos deviņos mēnešos salīdzinājumā ar situāciju pērn Latvijā pieaudzis elektroenerģijas patēriņš, savukārt siltumenerģijas patēriņš sarucis.
Gada pirmajos deviņos mēnešos “Latvenergo” izstrādājis 3 221 gigavatstundu elektroenerģijas, kas ir par 818 vairāk nekā iepriekšējā gadā, informē “Latvenergo” Korporatīvo komunikāciju departamenta Ārējo komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis. Elektroenerģijas patēriņš salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu ir palielinājies par trim procentiem.
“Latvenergo” ražotnēs saražoti 55% no Latvijai nepieciešamā elektroenerģijas daudzuma, 40% piegādāja citu valstu energokompānijas un 5% iepirkti no mazajām stacijām.
Pēc A.Sikšņa sniegtajām ziņām, “Latvenergo” hidroelektrostacijās šā gada deviņos mēnešos izstrādāja vairāk elektroenerģijas nekā pērn attiecīgajā laika posmā, tādēļ par 8% samazinājies enerģijas importa apjoms.
Savukārt siltumenerģijas patēriņš šogad salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu ir samazinājies par 7%. Siltumenerģijas izstrādāts par 135 gigavatstundām mazāk. Siltumenerģijas patēriņa samazināšanos A.Siksnis skaidro ar augstāku vidējo gaisa temperatūru nekā pērn.
Šā gada deviņus mēnešus valsts akciju sabiedrība “Latvenergo” beigusi ar 16,4 miljonu latu peļņu, neto apgrozījums gada pirmajos deviņos mēnešos ir 163,5 miljoni latu (par elektroenerģiju – 137,4 miljoni latu un par siltumenerģiju – 16,4 miljoni latu).

“LV” informācija

SKAITITAJS.PNG (79030 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Uzziņai

Patērētā elektroenerģija gada pirmajos deviņos mēnešos:
• rūpniecībā – 1 252 gigavatstundas;
• lauksaimniecības uzņēmumos un zemnieku saimniecībās – 90 gigavatstundas;
• iedzīvotājiem – 987 gigavatstundas;
• pārējiem lietotājiem – 1 714 gigavatstundas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!