• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas uzņēmēju tiesībām ES iekšējā tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2004., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ugunsdrošību tirdzniecības vietās

Vēl šajā numurā

04.11.2004., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas uzņēmēju tiesībām ES iekšējā tirgū

Ekonomikas ministrija aicina visus uzņēmējus, kas, veicot uzņēmējdarbību Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgū, ir saskārušies ar tirdzniecības tehniskajām barjerām vai kam ir komentāri par ES iekšējā tirgus darbību, sniegt informāciju ministrijai, piedaloties un aizpildot aptaujas anketu “Tirdzniecības tehniskās barjeras ES iekšējā tirgū”. Aptaujā aicinātas piedalīties arī nozaru asociācijas.
Anketu iespējams lejuplādēt Ekonomikas ministrijas mājas lapā internetā (www.em.gov.lv) sadaļā “Tirdzniecība”. Aizpildītā anketa jānosūta Ekonomikas ministrijai līdz šā gada 15.novembrim uzņēmējiem ērtākā veidā – kā vēstuli (Brīvības iela 55, Rīga), pa faksu (7 280 882) vai arī uz e-pasta adresi solvit@em.gov.lv.
Aptaujā iegūtā informācija tiks izmantota, lai noteiktu Ekonomikas ministrijas iespējas sniegt nepieciešamo palīdzību uzņēmējiem, pārvarot ES iekšējā tirgus tirdzniecības tehniskās barjeras. Aptaujas respondentiem tiks nodrošināta pilnīga konfidencialitāte, un dati tiks atspoguļoti tikai apkopotā veidā.
2004.gada 1.maijā Latvijas uzņēmējiem kļuva pieejamāks Eiropas Savienības plašais tirgus. Līdz ar to pieaugošās konkurences dēļ uzņēmējiem ir svarīgi zināt savas tiesības ES iekšējā tirgū, prast tās lietot un aizstāvēt praksē. Lai nodrošinātu uzņēmējiem iespējas aizstāvēt savas tiesības visās ES dalībvalstīs, kā arī Norvēģijā, Lihtenšteinā un Islandē, ir izveidoti SOLVIT koordinācijas centri. Tie sniedz palīdzību uzņēmējiem un iedzīvotājiem gadījumos, kad valsts pārvaldes iestādes pārkāpušas uzņēmēju tiesības, pieņemot lēmumus, kas nepareizi interpretē ES tiesību normas. Latvijā SOLVIT koordinācijas centrs ir izveidots kā Ekonomikas ministrijas struktūrvienība. SOLVIT centros uzņēmējiem un iedzīvotājiem ir iespēja risināt iekšējā tirgus problēmas bez maksas, neuzsākot tiesvedības procedūru.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!