• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par demokrātisku dialogu starp valsti un uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2004., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasažieru skaits pārsniedzis optimistiskākās prognozes

Vēl šajā numurā

05.11.2004., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par demokrātisku dialogu starp valsti un uzņēmējiem

SLESERS.PNG (81240 bytes)
Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers un LIIA direktors Andris Ozols konferencē “Valsts atbalsts uzņēmējdarbībai”
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

4.novembrī notika 2.Latvijas uzņēmēju konference “Valsts atbalsts uzņēmējdarbībai”, kuras mērķis bija iepazīstināt biznesa ļaudis ar jaunajām iespējām, ko uzņēmējdarbībai sniegusi Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai.
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sadarbībā ar akciju sabiedrību “Hansabanka” rīkotais pasākums uzskatāms par turpinājumu 17.septembrī notikušajai konferencei “Valsts atbalsts uzņēmējiem un tautsaimniecības attīstība pēc Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai”. Dalībnieku vidū bija pārstāvji no visām uzņēmējdarbībai sniedzamā valsts atbalsta realizācijā iesaistītajām institūcijām. Tika vispusīgi izklāstīti dažādi valsts atbalsta programmu aspekti, kā arī skaidri šo programmu noteikumi un pieteikšanās kārtība. Liela uzmanība tika pievērsta ES struktūrfondu sadales iespējām. Īpašu uzmanību valsts paredzējusi pievērst mazās un vidējās uzņēmējdarbības veicināšanai un reģionu attīstībai. Tika runāts arī par valstiski organizētu izglītības un tālākizglītības veicināšanu, kā arī cilvēkresursu nodrošināšanu un nodarbinātības sekmēšanu.
Konferenci atklājot, ekonomikas ministrs Juris Lujāns sacīja: “Esmu pārliecināts, ka nākamais gads Latvijas uzņēmējdarbībā un ekonomikā kopumā būs veiksmīgākais kopš neatkarības atgūšanas brīža.” Viņš norādīja: tieši šogad beigsies svarīgs valsts ekonomiskās plānošanas posms, jo paredzams, ka tiks apstiprinātas visas ilgtermiņa un īstermiņa ekonomiskās stratēģijas. J.Lujāns arī kliedēja ekonomikas un finanšu ekspertu dažkārt paustās bažas par Latvijas ekonomikas iespējamo pārkaršanu. “Latvijas produktīvie aktīvi vēl nebūt nav izmantoti, un to noslogojums ir apmēram 72 procenti, bet ekonomikas pārkaršana sākas, kad šis rādītājs sasniedzis 85 procentus,” teica J. Lujāns.
Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers atzina, ka līdzšinējā uzņēmēju informētība par ES piedāvātajām iespējām ir bijusi zema, un izteica pārliecību, ka LIAA organizētās konferences ir pakāpieni uz labāku informētības līmeni. Viņš norādīja: uzņēmēju nodrošināšana ar bezmaksas informāciju var veicināt atsevišķu uzņēmumu un arī visas Latvijas tautsaimniecības attīstību. ES struktūrfondu piedāvātie resursi, kā arī jaunu investīciju iespēju meklējumi var veidot pamatu tālākai Latvijas uzņēmējdarbības vides attīstībai. A.Šlesers arī vērsa uzmanību uz konkrētu darba lauku uzņēmējiem, atgādinādams par Latvijas negatīvo ārējās tirdzniecības bilanci. Viņš izteica gandarījumu par lielo dalībnieku skaitu, uzteikdams konferenci kā piemēru demokrātiskam valsts dialogam ar privāto sektoru. Ministru prezidenta biedrs arī izteica cerību, ka šis forums kļūs par ikgadēju tradīciju, kas apliecinās valsts vēlmi atbalstīt uzņēmējdarbības jomu.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!