• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Inflācija oktobrī ietur tempu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2004., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija atvadās no sava hokejista Sergeja Žoltoka

Vēl šajā numurā

09.11.2004., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Inflācija oktobrī ietur tempu

Vidējais patēriņa cenu līmenis oktobrī salīdzinājumā ar septembri pieauga par 0,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

KAJAS.PNG (89560 bytes)
Rudens atnākšana atstājusi iespaidu uz iedzīvotāju maciņiem sezonas preču dārdzības dēļ – oktobrī patēriņa cenu pieaugumu ietekmēja tieši apavu un apģērbu cenu kāpums
Māris Kaparkalējs, “LV”

Savukārt salīdzinājumā ar situāciju pirms gada cenas kāpušas par 7,2%, tai skaitā precēm par 7,5, bet pakalpojumiem par 6,4%. Visstraujāk – par 14,9% – pieaugušas cenas veselības pakalpojumiem, par 10,9% – viesnīcu, kafejnīcu un restorānu pakalpojumiem, par 10,5% – transportam. Pārtikas cenas gada laikā cēlušās par 9,8%, izglītības pakalpojumiem – par 8,5%, mājokļa uzturēšanai, ūdenim, elektroenerģijai, gāzei – par 5,9%. Gada laikā par 0,8% cenas samazinājušās sakaru pakalpojumiem.
Aizvadītajā mēnesī salīdzinājumā ar oktobri patēriņa cenu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja apģērba un apavu cenu kāpums (+2,9%). Oktobrī precēm cenas pieauga par 0,5% un pakalpojumiem – par 0,2%.
Ievērojami padārdzinājās degviela – par gandrīz četriem procentiem. Kopumā šā gada desmit mēnešos degvielas cenas pieaugušas par 24,1%.
Oktobrī dārgāki kļuva arī ēdināšanas un bērnudārza pakalpojumi, automašīnas, kā arī sadzīves tehnika (+0,6%).
Pārtikas produktu vidējais cenu līmenis oktobrī nedaudz pazeminājās: lētāki kļuva augļi, bezalkoholiskie dzērieni, piens un piena produkti, eļļa un lielākā daļa dārzeņu, piemēram, kāposti, sīpoli, bietes, burkāni. Cenas pieauga gurķiem, tomātiem, gaļai, sviestam, konfektēm un medum.
Situācija kaimiņvalstī Igaunijā ir līdzīga. Proti, Igaunijā aizvadītajā mēnesī salīdzinājumā ar septembri patēriņa cenas pieauga par 0,3%. Lielākā ietekme bija degvielas un kurināmā cenu kāpumam un augļu sezonas cenu kritumam. Savukārt, salīdzinot ar iepriekšējā gada oktobri, patēriņa cenas Igaunijā pieauga par 4,1%.
Lietuvā informācija par patēriņa cenu pārmaiņām oktobrī vēl nav paziņota.

“LV” informācija

Uzziņai:

Cenu kāpums aizvadītos mēnešos:
• Septembrī salīdzinājumā ar augustu – 0,4%;
• Augustā – 0,1%;
• Jūlijā – 0,2%;
• Jūnijā – 0,6%.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!