• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Skotijas uzņēmēji izzina Latvijas ostu iespējas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2004., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Spriež par kinoteātra "Rīga" turpmāko nākotni

Vēl šajā numurā

09.11.2004., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Skotijas uzņēmēji izzina Latvijas ostu iespējas

Rīgā divu dienu vizītē vakar ieradusies Skotijas tirdzniecības misija, kuras mērķis ir atjaunot jūras tirdzniecības kontaktus starp Skotijas ziemeļaustrumiem un Baltijas ostām, kuru senākā pagātne meklējama vēl viduslaikos.

Misiju vada Skotijas Attīstības un rūpniecības padome (SARP), un šī ir pirmā tirdzniecības delegācija no Skotijas, kas ierodas kopš Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas, informē Lielbritānijas vēstniecības Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa. “Kādreiz Ziemeļjūra un Baltijas jūra bija intensīvi Ziemeļeiropas tirdzniecības ceļi ar kravu kustību abos virzienos starp Skotijas ostām, ieskaitot senāko Apvienotās Karalistes ostu Aberdīnu, arī Montrozu un Baltijas valstu ostas. Pēc Latvijas un Lietuvas neatkarības atgūšanas Skotijai ir unikāla iespēja atjaunot šos vēsturiskos tirdzniecības kontaktus, kurus veicina arī jaunu tiešu avioreisu atklāšana uz Austrumeiropu,” uzskata Deivids Patons, SARP prezidents un Aberdīnas ostas valdes priekšsēdētājs. SARP cer, ka šis būs izdevīgs brauciens. Viena no svarīgākajām Baltijas ostu priekšrocībām, D.Platona skatījumā, ir tā, ka Skotijā ražotās preces būs viegli nogādāt nozīmīgos Austrumeiropas tirgos. SARP un ostu valdes pārstāvji noskaidros iespējas, kā veicināt biznesa attīstību starp ostām.
Aberdīnas ostas un Montrozas ostas pārvaldes pārstāvji apmeklēs Rīgas un Klaipēdas ostas Latvijā un Lietuvā, kā arī tiksies ar valdības pārstāvjiem. Misiju pavada Skotijas lielākā laikraksta “Sunday Herald” korespondente Džūlija Fīldsa, kura aktīvi interesējas par stāvokli Baltijas valstīs un to ekonomikā.

“LV” informācija

Uzziņai:

SARP ir neatkarīgu biedru organizācija Skotijas konkurētspējas veicināšanai. Padomei ir biroji Aberdīnā, Invernesā, Glāzgovā un Edinburgā.
Kopš 1960. gada SARP ir nosūtījusi tirdzniecības misijas uz vairāk nekā 50 valstīm, šī ir organizācijas 325. tirdzniecības misija. No Baltijas valstīm iepriekš SARP divreiz viesojusies tikai Igaunijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!