• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atrisinājumu ES pilsoņa sūdzībai par personu brīvu kustību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2004., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību

Vēl šajā numurā

09.11.2004., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atrisinājumu ES pilsoņa sūdzībai par personu brīvu kustību

Latvijas SOLVIT (no angļu val. “solve it” – atrisini šo) centrs panācis risinājumu lietai, kura skāra brīvu personu kustību Eiropas Savienībā (ES).
Latvijas SOLVIT centrs bija saņēmis Apvienotās Karalistes pilsoņa, kas studē Latvijas Republikā, lūgumu izvērtēt viņam piešķirtās uzturēšanās atļaujas atbilstību ES un Latvijas tiesību aktu prasībām.
Apvienotās Karalistes pilsonis 2004.gada 7.aprīlī Latvijas Republikas vēstniecībā Lietuvā iesniedza pieprasījumu par termiņuzturēšanās atļaujas piešķiršanu. Iesniegtos dokumentus Latvijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde saņēma 2004.gada 13.maijā. Kārtojot formalitātes termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai, viņš tika pakļauts procedūrai, kas paredzēta iedzīvotājiem, kas nav ES pilsoņi, un, iesniedzot nepieciešamos dokumentus atļaujas nokārtošanai, tika pieprasīts samaksāt valsts nodevu – 100 eiras. Termiņuzturēšanās atļauju Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde izsniedza 2004. gada 21.maijā.
Laikā, kad tika kārtota termiņuzturēšanās atļauja, stājās spēkā Ministru kabineta noteikumi, pēc kuriem ES pilsoņi tiek atbrīvoti no valsts nodevas par termiņuzturēšanās atļaujas pieprasīšanai nepieciešamo dokumentu izskatīšanu. Tādējādi Apvienotās Karalistes pilsonim, ņemot vērā to, ka viņa dokumenti Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē tika izskatīti tikai 2004.gada 13.maijā, kad Latvija bija kļuvusi par ES dalībvalsti, nevajadzēja piemērot valsts nodevu par dokumentu izskatīšanu.
Latvijas SOLVIT centrs lūdza Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi izskatīt izsniegtās termiņuzturēšanās atļaujas atbilstību spēkā esošajām tiesību normām un, ja iespējams, atmaksāt atpakaļ samaksāto valsts nodevu par termiņuzturēšanās atļaujas pieprasīšanai nepieciešamo dokumentu izskatīšanu.
Latvijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde atzina, ka valsts nodeva par dokumentu izskatīšanu tika pieprasīta nepamatoti, un informēja, ka Apvienotās Karalistes pilsonis var saņemt atpakaļ samaksāto valsts nodevu 100 eiru vērtībā Valsts ieņēmuma dienesta Rīgas reģionālās iestādes Centra rajona nodaļā.

EM Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!