• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2004., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EDSO augstā komisāra minoritāšu jautājumos vizīti Krievijā

Vēl šajā numurā

09.11.2004., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību

Piecu Ziemeļvalstu un triju Baltijas valstu lauksaimniecības nozaru valsts sekretāri, kā arī Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma, 4.novembra sanāksmē Stokholmā vienojušies par galvenajiem sadarbības virzieniem lauksaimniecībā, zivsaimniecībā, mežsaimniecībā un pārtikas drošībā.
Īpaši svarīga valsts sekretāriem šķita vienota nostāja un sadarbība zivsaimniecībā. Turpmāk pastiprināta uzmanība tiks pievērsta dioksīna un citu piesārņojuma veidu novēršanai, vides aizsardzībai un ekoloģiskajai marķēšanai. Lauksaimniecības nozarē turpmāk lielāku uzmanību pievērsīs augu un dzīvnieku ģenētiskajiem resursiem, bioloģiskajai lauksaimniecībai, ģenētiski modificētajiem produktiem, kā arī zinātnisko pētījumu veicināšanai un speciālistu profesionalitātes paaugstināšanai.
Sanāksmes dalībnieki arī vienojās par kopīgi atbalstāmajām jomām mežsaimniecībā: sadarbībai pētniecībā, kapacitātes paaugstināšanai privātajā mežu sektorā, bioenerģētikai, koksnes tirdzniecības kontroles pastiprināšanai, mežu bioloģiskās saglabāšanas veicināšanai, kā arī dažādām apmaiņas programmām starp institūcijām.
Pārtikas nozarē galvenais uzdevums ir sadarboties pārtikas drošības un ar šo jomu saistītajos jautājumos.
Valstu sekretāri arī vienojās par kārtību, kā turpmāk tiks vadītas un koordinētas sadarbības ietvaros paredzētās aktivitātes. Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbība balstīsies uz vienādiem nosacījumiem visām vienošanās dalībniecēm. Kopējo darbu koordinēs Ziemeļu Ministru padomes sekretariāts.

ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!