• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot atvadu vizītē Itālijas vēstnieku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2004., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96227

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemot atvadu vizītē Lietuvas vēstnieku Latvijā

Vēl šajā numurā

10.11.2004., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot atvadu vizītē Itālijas vēstnieku Latvijā

Vakar, 9.novembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Maurīcio Lo Re, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Latvijas un Itālijas divpusējās attiecības abi sarunas dalībnieki novērtēja kā veiksmīgas – izveidojusies sekmīga sadarbība parlamentu komisiju un sadarbības grupu līmenī, notikušas vairākas valstu augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņas.
Turklāt vēstnieka darba periods Latvijā sakritis ar mūsu valstij tik nozīmīgo Eiropas Savienības un NATO paplašināšanās procesu, kas noslēdzās ar Latvijas pilntiesīgu dalību abās organizācijās. “Līdz ar Latvijas integrāciju ES un NATO struktūrās paveras jaunas iespējas kontaktiem ar Itāliju un divpusējo attiecību padziļināšanai visos līmeņos, tostarp ekonomiskajās attiecībās,” teica Saeimas priekšsēdētāja.
Puses arī pārrunāja jautājumus, kas skar Eiropas Savienības Konstitucionālā līguma ratifikācijas procesu. M. Lo Re informēja, ka Itālija plāno to ratificēt jau šogad, savukārt Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka Latvijā tas varētu notikt nākamā gada laikā.
Tikšanās noslēgumā I.Ūdre pastāstīja par neseno vizīti Romā, kur notika sieviešu parlamentāriešu pasaules konference un kurā piedalījās pārstāves no vairāk nekā 140 valstīm. Tajā spriests par starptautiski aktuāliem jautājumiem, tostarp par bērnu aizsardzības problēmām.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!