• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2004., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Franču īpašā misija Rīgā

Vēl šajā numurā

10.11.2004., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Die Tageszeitung”: “Teikmanis(Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks – “LV”) saka, ka pēc iestāšanās ES sabiedrības pārsvarā pozitīvā attieksme pret to nav mainījusies. Tomēr daudzi latvieši pēc 1. maija esot sastapušies ar cenu pieaugumu. Lai gan ekonomiskās attīstības koeficients sasniedzis 8,2%, pieaudzis esot arī inflācijas koeficients. Latvijā daudzi gaidot palīdzību no valsts, lai gan esot ļoti atraktīvi uzņēmumi un cilvēki, kuri izmanto pašu iniciatīvas iespējas, taču esot arī latvieši, kas šajā ziņā ir pārāk bailīgi vai kūtri.”

Krievijas “Izvestija”: “Varena lielvalsts, kuras iedzīvotāji ir aizsargāti un kuriem ir vienādas iespējas – tādu Krieviju vēlas redzēt lielākā daļa iedzīvotāju. Tikai personisko brīvību nodrošināšana un efektīvas tirgus ekonomikas radīšana viņiem nav tik svarīga.” “Un kāds vēl jautā, kāpēc mums neizdodas ieviest progresīvas reformas,” ironiski piebilst “Izvestija” autors.

Vācu “Frankfurter Allgemeine Zeitung”: “Pēc Džordža Buša atkārtotās uzvaras prezidenta vēlēšanās ES vēlas no jauna veidot transatlantiskās attiecības. Piektdien tā mēģināja tuvināties ASV, piešķirot visaptverošu palīdzību Irākai un Tuvajiem Austrumiem. ES valstu un valdību vadītāji sanāksmē turklāt paziņoja par gatavību ciešāk sadarboties ar Bušu.”

Krievijas “Inosmi.ru”: “Pārliecinošā Džordža Buša uzvara ASV prezidenta vēlēšanās Vladimiram Putinam ir tieši laikā. Tomēr Maskavai nav nekāda pamata lolot ilūzijas “par globālo sadarbību un integrāciju”. Putina gatavība būt pārliecinātam ASV sabiedrotajam cīņā pret terorismu Kremlim rada lielākas problēmas, nekā tas spēj atrisināt. Putina labvēlība pret Buša militāro kampaņu Irākā kļuvusi formāla, bet no mēģinājuma kopā ar Franciju un Vāciju izveidot starptautisku pretsvaru Putins atteicās kā no oportūnistiska.”

ASV “The Christian Science Monitor”: “Šodien Vācijā atceras dienu, kad krita Berlīnes mūris. Šobrīd Vācija, kaut politiski (likumīgi) vienota, paliek dalīta “miesā un garā”. Austrumvācijā bezdarba līmenis ir divas reizes lielāks nekā vidēji valstī. Iedzīvotāji dusmojas, ka to ekonomika nav uzplaukusi, kā tika solīts, bet rietumnieki ir apvainojušies, ka valdība ieplūdina Austrumvācijā tik daudz naudas, kas nedod rezultātus. Žurnāla “Stern” septembra numurā 20% vāciešu atzīst, ka valstij klātos labāk, ja siena tiktu atjaunota.”

Angļu “The Financial Times”: “ASV valsts sekretārs Kolins Pau-els vakar uzsvēra, ka ASV vēlas mest tiltu pār uzskatu atšķirībām ar eiropiešu sabiedrotajiem Irākas jautājumos. Tomēr netika piedāvāti konkrēti priekšlikumi attiecībā uz ASV iniciatīvām transatlantisko saišu atjaunošanā. Tā vietā izskanēja aicinājums invāzijas pretiniekiem gaidāmajā sammitā izvirzīt vairāk piedāvājumu. K.Pauels uzsvēra aktīvas un dažkārt agresīvas ārpolitikas turpināšanu. “Ja kāds Francijā un Vācijā domā stratēģiski, viņiem vajadzētu apdomāt iespēju veikt pozitīvus žestus ASV virzienā attiecībā uz Irāku,” izsakās Ričards Hāss.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!