• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Koru diriģentu konkurss "Rīga 2005". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2004., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96308

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zāles pret muļķību un skumīgu prātu

Vēl šajā numurā

11.11.2004., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Koru diriģentu konkurss “Rīga 2005”

Turpinot Baltijas valstu vairāk nekā gadsimtu ilgās kora dziedāšanas tradīcijas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Kordiriģēšanas katedra no 2005.gada 14. līdz 19.martam rīko trešo starptautisko koru diriģentu konkursu “Rīga 2005”.

NOTIS.PNG (91874 bytes)
III Starptautiskā koru diriģentu konkursa “Rīga 2005” logotips
Autors: Ivars Mailītis

Konkursa idejas autors un īstenotājs ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Kordiriģēšanas katedras vadītājs profesors Jānis Lindenbergs.
Pirmais starptautiskais koru diriģentu konkurss notika 1997.gadā, un to rīkoja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Kordiriģēšanas katedra sadarbībā ar Emiļa Melngaiļa Tautas mākslas centru. Pirmajā konkursā piedalījās 16 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Dānijas un Vācijas. Otrais starptautiskais koru diriģentu konkurss notika 2000.gadā. Arī šajā konkursā piedalījās 16 dalībnieki – šoreiz no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.
Gan pirmajā, gan otrajā konkursā 1.vietu izcīnīja Liliana Kaiva no Igaunijas. Arī Latvijas pārstāvjiem konkursā bija labi rezultāti: 1997.gadā 3.vietu ieguva Mārtiņš Ozoliņš (šobrīd kora “Sonore” diriģents, diriģējis A.Rubinšteina operu “Dēmons” Latvijas Nacionālajā operā), 2000.gadā 2.vietu ieguva Ainārs Rubiķis (šobrīd kora “Kamēr...” diriģents), bet 3.vietu – Evita Bindemane (šobrīd Valsts akadēmiskā kora “Latvija” diriģente).
Latvijas koru starptautiski novērtēto sasniegumu pamatā ir ne tikai tautas kordziedāšanas vēsturiskās tradīcijas, bet arī diriģentu augstā profesionalitāte. Piedalīšanās un uzvaras konkursos diriģenta karjerā ir viens no nozīmīgākajiem posmiem ceļā uz meistarību, profesionalitāti un atzinību. Tie paver jaunajiem diriģentiem iespēju apliecināt savu meistarību starptautiskā konkurencē, veicināt sadarbību ar citu valstu kordiriģentiem un diriģēšanas pedagogiem, kā arī kordiriģēšanas radošā darba prestižu Latvijā un starptautiskā mērogā.
Konkursa norise plānota trijās kārtās. Diriģents un mūziķi ir nedalāmi, tāpēc 1.kārtā piedalīsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu koris, 2.kārtā – Latvijas Radio koris, bet 3.kārtā — Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu koris un orķestris. Konkursā var piedalīties koru diriģenti, kuri dzimuši ne agrāk kā 1972.gadā.
Šobrīd notiek konkursa sagatavošana, balvu fonda veidošana un dalībnieku piesaistīšana. Lai gūtu papildu informāciju, jāsazinās ar konkursa producentu diriģentu Kasparu Milaševiču, tālr.9110991, e-pasts: mkasparam@yahoo.com.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!