• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iecietība pret atšķirīgo palīdz pašam būt atšķirīgam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2004., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lauku attīstības fonda desmit gadi

Vēl šajā numurā

12.11.2004., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iecietība pret atšķirīgo palīdz pašam būt atšķirīgam

Otrdien, 16.novembrī, pirmo reizi Latvijā tiks atzīmēta Starptautiskā iecietības diena, to rīko Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts sadarbībā ar Eiropas Komisijas kampaņas “Par dažādību. Pret diskrimināciju” rīkotājiem un citām valsts un sabiedriskajām organizācijām.

Augu dienu Rīgā risināsies iecietības jautājumiem veltīti informatīvi un izklaidējoši pasākumi, kas būs bezmaksas un pieejami ikvienam. Iecietības dienas ietvaros Rīgas Stradiņa universitātes un Baltijas Krievu institūta žurnālistikas studenti veiks iedzīvotāju aptauju par iecietību.
Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks norāda, ka tik plaši iecietības pasākumi Latvijā tiek rīkoti pirmo reizi un “to mērķis ir demonstrēt priekšrocības, ko piedāvā dažādība. Iecietība pret atšķirīgo nodrošina mums katram tiesības būt atšķirīgam un, kas vēl svarīgāk, nejusties tādēļ apdraudētam”.
Starptautiskā iecietības diena sāksies Sabiedrības integrācijas lietu sekretariāta Mazākumtautību kultūras un informācijas nodaļas telpās ar brošūras “Mērķis – iecietība” prezentāciju, uz kuru aicināti cilvēktiesību eksperti, Nacionālās programmas iecietības veicināšanai darba grupa, kā arī mazākumtautību sabiedrisko organizāciju pārstāvji, informē Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta preses sekretāre Gunta Līne.
Mazākumtautību kultūras un informācijas nodaļas telpās notiks arī folkloras grupu koncerts “Dažādā Latvija”, kurā ar priekšnesumiem uzstāsies lībiešu folkloras kopa “Skandinieki”, krievu folkloras kopa “Berendeika” un ebreju jauniešu teātris “Čiri-Biri-Bom”. Turpat tiks apbalvoti arī sekretariāta rīkotā publikāciju konkursa “Labākā publikācija presē par mazākumtautību valodas un kultūras attīstības iespējām” uzvarētāji.
Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centra pētījuma prezentācijā ikviens varēs uzzināt, vai un cik “iecietīgas” ir mācību grāmatas.
Trīs valsts institūcijās, kas ar iecietības un diskriminācijas jautājumiem sastopas ik dienu, notiks atvērto durvju dienu pasākumi. Sabiedrības integrācijas lietu sekretariātā ikviens varēs iepazīties ar tā darbību, aplūkot fotoizstādi un noskatīties video par dažādiem Latvijas mazākumtautību festivāliem. Savukārt Latviešu valodas apguves valsts aģentūrā norisināsies atvērto durvju diena ar devīzi “Ieklausies, un Tu sapratīsi! Runā, un Tevi sadzirdēs!”, bet, apmeklējot Valsts cilvēktiesību biroju, būs iespējams uzzināt, kā cīnīties pret diskrimināciju.

“LV” informācija

Uzziņai:

16.novembris ir UNESCO konstitūcijas (1945) parakstīšanas gadadiena, un pirmo reizi kā Starptautiskā iecietības diena tā tika atzīmēta 1996.gadā. Tās mērķis ir pievērst uzmanību cilvēku izglītošanai par iecietības jautājumiem un mobilizēt sabiedrības atbalstu iecietībai. Iecietība – brīvība no aizspriedumiem pret citiem cilvēkiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!