• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2004., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts investīciju programmas pieteikumu 2006.-2010.gadam

Vēl šajā numurā

12.11.2004., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām

Trešdien, 10.novembrī, notika Finanšu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kārtējās sarunas par budžeta un finanšu jautājumiem. LPS sarunās izvirzīja jautājumu par iespējām noteikt nekustamā īpašuma nodokli par pašvaldību nodokli, ņemot vērā to, ka pašvaldības jau reāli šo nodokli administrē un arī saņem to savos budžetos. Finanšu ministrija norādīja, ka šim jautājumam ir vairāki sarežģīti juridiskie un tehniskie aspekti, tādēļ FM un LPS vienojās, ka izveidos nelielu darba grupu, pieaicinot citas iesaistītās puses, kas sīkāk izanalizēs LPS piedāvājumu.
Valdībai, iesniedzot nākamā gada budžetu Saeimā, tam obligāti ir jāpievieno Ministru kabineta un LPS domstarpību un vienošanās protokols. Finanšu ministrija un LPS vienojās, ka turpmāk protokolā varētu iekļaut arī jautājumus, kas saistīti ar budžeta vidējā termiņa plānošanu un ilgtermiņa saistībām, piemēram, par pakāpenisku neapliekamā minimuma palielināšanu vairāku gadu perspektīvā un šā procesa ietekmi uz nodokļa ieņēmumu apjomu. Savukārt LPS priekšlikumu, ka vienošanās protokols būtu obligāti pievienojams arī budžeta grozījumiem, puses nolēma detalizētāk apspriest ekspertu līmenī, konkretizējot veicamās procedūras, kompetenču loku un citus jautājumus.
Sanāksmē apspriesti vairāki jautājumi saistībā ar ES fondu līdzekļu izmantošanu. Lauku atbalsta dienests informēja par SAPARD finansēto projektu galanorēķinu ātrumu un prognozēm par līdzekļu pārskaitīšanu. Pašvaldību pārstāvji izrādīja arī interesi par plašāku skaidrojošo informāciju par PVN piemērošanu no struktūrfondiem finansētiem projektiem. Finanšu ministrijā jau tiek gatavots informatīvs materiāls par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanu, un tika nolemts, ka visos Latvijas reģionos tiks rīkoti semināri struktūrfondu projektu pieteicējiem par PVN piemērošanas jautājumiem. Pašvaldības interesējās arī par iespējām atvieglotā kārtībā saņemt aizdevumus no valsts budžeta struktūrfondu līdzfinansētu projektu finansēšanai. Sarunās uzklausīta arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas informācija par finansējumu denacionalizēto māju īrnieku dzīvokļu celtniecībai, un abas puses konstatēja, ka šā jautājuma pilnīgai atrisināšanai būtu nepieciešami ļoti lieli finanšu līdzekļi gan no pašvaldību budžetiem, gan no valsts budžeta.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!