• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts investīciju programmas pieteikumu 2006.-2010.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2004., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 11.novembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

12.11.2004., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts investīciju programmas pieteikumu 2006.–2010.gadam

Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi un vakar, 11.novembrī, Valsts sekretāru sanāksmē iesniegusi starpinstitūciju saskaņošanai Valsts investīciju programmas pieteikumu 2006.–2010.gadam.
Valsts investīciju programmas pieteikuma mērķis ir noteikt vidēja termiņa valsts investīciju politiku valstī, saskaņojot to ar Latvijas stratēģiskajiem mērķiem un prioritātēm un virzot to uz valsts ilgtermiņa attīstības mērķu sasniegšanu. Pieteikuma izstrāde ir viens no posmiem Valsts investīciju programmas (VIP) plānošanas ciklā. Tā uzdevums ir iekļaut nozaru investīciju 2006.–2010.gada programmu sagatavošanas pamatprincipus, paredzot, ka nozaru investīciju programmas tiks izvērtētas un apkopotas, pamatojoties uz pieteikumu, kā rezultātā tiks izstrādāta Valsts investīciju programma 2006.–2010.gadam atsevišķām nozarēm.
VIP uzdevums ir nodrošināt sasaisti starp politikas plānošanas dokumentiem un budžeta plānošanu. Valsts investīcijas ir ieguldījumi pamatlīdzekļu attīstībai no budžeta (valsts un pašvaldību) līdzekļiem. Valsts investīciju politikas īstenošanas rezultāts ir sakārtota, attīstīta, efektīva un noteiktām prasībām atbilstoša sociālā un ekonomiskā infrastruktūra. Sakārtota infrastruktūra ļauj dinamiski attīstīties sociālajai jomai, sniedzot kvalitatīvus pakalpojumus visiem iedzīvotājiem, samazina privāto kompāniju darbības izmaksas un publiskās infrastruktūras uzturēšanas izmaksas, nodrošina ārvalstu investīciju ienākšanu valstī un galarezultātā veicina sabalansētu, stabilu un ilgtspējīgu valsts izaugsmi.
Izvirzīto mērķu sasniegšanai, t.i., VIP projektu finansēšanai, tiks piesaistīti valsts budžeta, valsts aizdevumu un valsts galvoto aizdevumu, pašvaldību budžeta, dāvinājumu un projektu realizētāju pašu līdzekļi. VIP finansēšanai katru gadu tiek paredzēti līdzekļi no valsts pamatbudžeta ne mazāk kā 1% apmērā no iekšzemes kopprodukta. Tautsaimniecības vienotajā stratēģijā ir noteikts, ka Latvijas ekonomiskās politikas galvenais ilgtermiņa mērķis ir attīstīto valstu dzīves standartiem atbilstoša valsts iedzīvotāju labklājības līmeņa sasniegšana pārskatāmā nākotnē. Lai veidotu labvēlīgus nosacījumus ekonomikas funkcionēšanai, kopējām valsts investīcijām laikā līdz 2010.gadam ir jābūt 5% no iekšzemes kopprodukta.
Pieteikums nosaka provizoriskus nozaru investīciju apjomus (t.sk. paredzēto finansējumu ES struktūrfondu līdzfinansētajiem projektiem), kā arī nozaru investīciju programmu sagatavošanas institucionālo atbildību un turpmākās rīcības plānojumu 2006.–2010.gada Valsts investīciju programmas sagatavošanā, finansēšanā un īstenošanā.
Par Pamatnostādņu īstenošanu būs atbildīgas Ekonomikas un Finanšu ministrija, kā arī Valsts investīciju programmas izstrādes procesā iesaistītās institūcijas.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!