• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot atvadu vizītē Itālijas vēstnieku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2004., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2004.gada 11.novembra sēdē

Vēl šajā numurā

12.11.2004., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot atvadu vizītē Itālijas vēstnieku Latvijā

10.novembrī Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Itālijas vēstnieku Latvijā Maurīcio Lo-Re, kurš bija ieradies atvadu vizītē sakarā ar savas diplomātiskās misijas pabeigšanu Latvijā.
Maurīcio Lo-Re pauda gandarījumu un apmierinātību ar Latvijā aizvadītajiem četriem darba gadiem, kas Latvijai bija īpaši nozīmīgs laika posms un noslēdzās ar pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO. Latviju viņš raksturoja kā skaistu un patīkamu zemi, no kuras šķirties nebūs viegli.
Indulis Emsis pateicās vēstniekam par Latvijā veikto darbu, par Itālijas atbalstu, Latvijai integrējoties ES un NATO, kā arī ciešo sadarbību Eiropadomes ietvaros, kur abām valstīm bieži bija līdzīga nostāja virknē būtisku jautājumu. Partnerība starp Latviju un Itāliju ir laba un konstruktīva, notiek regulārs politiskais dialogs un valsts augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņa.
Itālijas vēstnieks informēja par savas valsts ieceri pirmajai no ES dalībvalstīm līdz šā gada beigām Itālijas Parlamentā ratificēt ES Konstitucionālo līgumu. I.Emsis apliecināja Latvijas valdības vēlmi ratificēt ES Konstitucionālo līgumu Saeimā nākamā gada pavasarī vai pat agrāk.
Tikšanās laikā uzmanība veltīta ES kopējās ārpolitikas jautājumiem. Puses bija vienisprātis, ka ES ir jāīsteno vienota politika attiecībā uz Krieviju un citām trešās puses valstīm, kas atbilstu visu ES dalībvalstu interesēm.
Itālijas vēstnieks M.Lo-Re pauda pārliecību, ka pēc 10–20 gadiem Latvijas ekonomiskā un sociālā situācija būtiski mainīsies un tuvināsies attīstītāko ES valstu līmenim, kā arī apliecināja nemainīgu Itālijas atbalstu Latvijai.
Ministru prezidents Indulis Emsis uzsvēra, ka Latvija Eiropas Savienībā un NATO jūtas daudz drošāk, tomēr nākotnē vēl ir daudz darāmā, lai sekmētu valsts attīstību.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!