• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pašvaldību vēlēšanām gatavojoties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2004., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirmdien tiks dots starts Dienvidu tilta celtniecībai

Vēl šajā numurā

13.11.2004., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldību vēlēšanām gatavojoties

Vakar, 12.novembrī, darbu sācis vēlētāju reģistrs, kas nodrošinās vēlētāju uzskaiti un vēlētāju sarakstu izveidi nākamā gada 12.martā paredzētajām pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanām.

Turpmāk Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) teritoriālajās nodaļās pašvaldības var saņemt ziņas par katrā reģistrēto vēlētāju skaitu un iepriekšējās vēlēšanās reģistrēto vēlēšanu iecirkni. Trīs nedēļu laikā pašvaldībām šīs ziņas jāpārbauda, jāpapildina vai jāmaina un jāiesniedz PMLP sākotnējo vēlētāju sarakstu izveidei.
Līdz 1.janvārim PMLP Iedzīvotāju reģistrs vēlētājam uz reģistrēto dzīvesvietu izsūtīs paziņojumu ar informāciju, kurā vēlēšanu iecirknī vēlētājs reģistrēts vēlēšanām. Ja paziņojums kādu iemeslu dēļ nebūs pienācis, vēlētājs savu vēlēšanu iecirkni varēs noskaidrot, piezvanot uz CVK uzziņu tālruni.
Vienlaikus līdz 15.februārim vēlētājiem būs iespēja mainīt sākotnēji reģistrēto vēlēšanu iecirkni. Pašvaldību vēlēšanās iecirkni mainīt varēs savas pašvaldības robežās vai pārreģistrējoties balsošanai pašvaldībā, kurā vēlētājam pieder nekustamais īpašums.
Vēlētāji, kuri mainīs dzīvesvietu pēc 12.decembra, saglabās iespēju vēlēt to pašvaldību, kurā būs reģistrēti līdz 12.decembrim. Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars skaidro, ka šāds nosacījums izriet no apsvēruma – vēlētājam ir jāpazīst pašvaldība, kuru viņš vēlē, kā arī šāds nosacījums ļauj izvairīties no politisku motīvu izraisītas vēlētāju migrācijas no vienas pašvaldības uz citu īsi pirms vēlēšanām.

“LV” informācija

Uzziņai:

Pašvaldību vēlēšanas notiks 12.martā, iepriekšējā balsošana – 9.,10. un 11.martā.
Vēlētājiem būs tiesības vēlēt to pašvaldību, kurā viņiem līdz šā gada 12.decembrim reģistrēta dzīvesvieta, vai to pašvaldību, kurā viņiem pieder nekustamais īpašums.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!