• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbalsts jaunajām ģimenēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2004., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā vērtējam dalību Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

13.11.2004., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbalsts jaunajām ģimenēm

Oktobrī jau 717 vecāku ir saņēmuši bērna piedzimšanas pabalstu – 296 lati, informē Labklājības ministrija (LM).
Jau ziņots, ka no šā gada 1.oktobra bērna piedzimšanas pabalsts ir 296 lati neatkarīgi no tā, kad topošā māte bija stājusies uzskaitē pie ārsta. Iepriekš mātes, kas mediķa uzskaitē stājās līdz 12.grūtniecības nedēļai, saņēma lielāku pabalstu nekā pārējās sievietes. LM izveidojusi darba grupu, lai izstrādātu priekšlikumus, kā stimulēt sievietes – topošās māmiņas – laikus stāties ārsta uzskaitē. Darba grupa kā prioritāti izvirza sabiedrības informētības līmeņa paaugstināšanu, un jau tuvākajā laikā priekšlikumi izvērtēšanai tiks iesniegti Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai.
Kā uzskata labklājības ministre Dagnija Staķe, bērna piedzimšanas pabalsta palielināšana ir skaidrs apliecinājums valsts attieksmei un vēlmei atbalstīt jaunās ģimenes. Ministres skatījumā, nākamais solis ir bērna kopšanas pabalsta apmēra paaugstināšana no 2005.gada 1.janvāra, pielīdzinot to viena vecāka vidējai darba algai, ko viņi saņem pēc nodokļu nomaksas.
11.novembrī Saeimā apstiprinātais bērna kopšanas pabalsta palielināšanas variants paredz vienam no vecākiem maksāt pabalstu 70% apmērā no viņa vidējās algas, no kuras veiktas sociālās apdrošināšanas iemaksas 12 mēnešu laikā pirms bērna piedzimšanas. Tādējādi pabalsta apjoms līdzināsies tai algai, ko viens no bērna vecākiem saņēmis pēc nodokļu nomaksas. Pabalstu šādā apmērā paredzēts maksāt par bērna kopšanu līdz viena gada vecumam, ja persona atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, nevis strādā, piemēram, uz pusslodzi.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!