• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Meklē visai sabiedrībai pieejamas sabiedriskās ēkas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2004., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96533

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Meža ugunsgrēku dzēšanu uztic VUGD

Vēl šajā numurā

16.11.2004., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Meklē visai sabiedrībai pieejamas sabiedriskās ēkas

Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons” aicina pieteikt jaunbūves un rekonstruētas ēkas konkursā par pieejamu vidi “Zelta kruķis”.
Konkursu par humānāko sabiedrisko būvi apvienība rīko kopā ar Latvijas Pašvaldību savienību un Ekonomikas ministrijas Būvniecības departamentu, informē “Apeirona” prezidents Ivars Balodis.
Līdzšinējās “Apeironas” rīkotās akcijas, piemēram, “Diennakts invalīdu ratiņos”, ir pierādījušas, ka bieži vien neiecietības problēmai par iemeslu ir informācijas trūkums un pozitīva izskaidrošana var kardināli mainīt sabiedrības attieksmi, uzskata konkursa rīkotāji. “Arī šoreiz mazliet ironiskā nosaukuma “Zelta kruķis” mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību problēmai, kas skar daudzus: augsti sliekšņi, šauri lifti, nepietiekams durvju aiļu platums apgrūtina pārvietošanos ne tikai cilvēkiem ratiņkrēslos, bet arī veciem cilvēkiem, māmiņām ar bērnu ratiņiem un citiem,” norāda I.Balodis.
Humānāko vides pieejamības risinājumu jebkuram sabiedriskam objektam Latvijā (jaunbūves un renovētas ēkas laikā no 2001. līdz 2004. gadam) var pieteikt gan arhitekti, gan pasūtītāji, gan jebkurš sabiedriskās telpas lietotājs.
“Zelta kruķu” pasniegšana iecerēta 13.decembrī.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!