• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas asamblejas balvas 2004.gada laureātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2004., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96544

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru kabineta balvas 2004.gada laureātiem

Vēl šajā numurā

16.11.2004., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas asamblejas balvas 2004.gada laureātiem

12.novembrī Saeimā notika Baltijas asamblejas balvas literatūrā, mākslā un zinātnē kopīgās žūrijas sēde.
Sēdē piedalījās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas literatūras, mākslas un zinātnes eksperti.
Žūrijas locekļi iepazinās ar kandidātiem Baltijas asamblejas balvai literatūrā, kuru piešķir pēdējos trijos gados izdota igauniski, latviski vai lietuviski uzrakstīta romāna, lugas, dzejoļu, stāstu vai apcerējumu krājuma autoram. Šai nominācijai kandidēja Pēters Brūveris ar dzejas krājumu “Valodas ainava” (Latvija); Nikolajs Baturins ar noveli “The Centaurs” (Igaunija), Haso Krulls ar dzejoļu krājumu “Metre and Demeter” (Igaunija), un Vidmante Jasukaitīte ar noveli “God dies Alone” (Lietuva).
Izvērtēti arī kandidāti Baltijas Asamblejas balvai mākslā par pēdējos trijos gados radītu mākslas darbu vai darbu ciklu tēlotājmākslā, lietišķajā mākslā, mūzikā, arhitektūrā un teātra mākslā vai kinomākslā. Šo balvu var piešķirt arī režisoram, solistam, aktierim, baleta māksliniekam vai izpildītājmākslinieku grupai par izcilu māksliniecisku sniegumu. Nominācijai tika izvirzīta Gaļina Poļiščuka par režiju Raiņa “Pūt, vējiņi!” uzvedumam Latvijas Nacionālajā teātrī (Latvija), mūziķis Toni Kaljuste par koncertdarbību 2002.–2004.gadā (Igaunija), Mindaugs Navaks par panākumiem tēlniecībā (Lietuva), Aļģimants Aleksandravičs par sasniegumiem foto mākslā (Lietuva).
Baltijas asamblejas balvai zinātnē, kuru piešķir izcila zinātniska darba vai pētījumu sērijas autoram humanitārajās, sociālajās vai dabas zinātnēs, ja darbam ir starptautiska nozīme un tas rada nopietnu stimulu Baltijas reģionā, tika nominēti: Anna Stafecka par grāmatu “Evangelia toto anno (1753). Pirmā latgaļu grāmata” (Latvija), Arvo Krikmans par sniegumu mūsdienu metaforu paremioloģijas teorijā (Igaunija), zinātnieku grupa – Ričards Rotomskis, Giedre Streckīte un Laima Griciūte – par monogrāfiju “Photosentized tumour therapy: primary processes” (Lietuva), Antans Andrijausks par zinātniskajām publikācijām laikā no 2002. līdz 2004.gadam (Lietuva).
Žūrijas locekļiem aizklāti balsojot, tika noteikti trīs Baltijas asamblejas 2004.gada balvas saņēmēji: literatūrā – Pēters Brūveris no Latvijas, mākslā – Mindaugs Navaks no Lietuvas, bet zinātnē – Arvo Krikmans no Igaunijas.
Balvu pasniegšanas ceremonija notiks šī gada 17.decembrī Valsts Mākslas muzejā, Rīgā, Baltijas asamblejas kārtējās sesijas laikā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!