• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Meža ugunsgrēku dzēšanu uztic VUGD. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2004., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Oktobrī visvairāk būvatļauju dzīvokļu renovācijai

Vēl šajā numurā

16.11.2004., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Meža ugunsgrēku dzēšanu uztic VUGD

Meža ugunsgrēku dzēšana nākamgad būs ne tikai Valsts meža dienesta (VMD), bet arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pienākums. To paredz vakar Ministru kabineta apstiprinātie grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā.

Šādu dienestu funkciju pārkārtojumu paredz Vienotas valsts ugunsapsardzības un glābšanas sistēmas koncepcija, kā arī nosaka VUGD arvien lielāku iesaistīšanos civilās aizsardzības pasākumu organizēšanā un īstenošanā. Atbilstoši plānotajam laikā no 2005. līdz 2011. gadam Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošā VMD ugunsdrošības uzraudzības un dzēšanas funkcijas pakāpeniski pārņems Iekšlietu ministrijas padotībā esošais VUGD. Tas novērsīs pašlaik notiekošo divu ministriju dienestu darbības pārklāšanos, kā arī uzlabos meža dzēšanas efektivitāti. Proti, VUGD jau līdz šim bieži iesaistījies meža ugunsgrēku dzēšanā.
Līdz ar VMD ugunsdrošības funkciju pārņemšanu VUGD struktūru papildinās ap 30 ugunsdzēsības depo. Iecerēts, ka tas nākotnē samazinās arī glābēju ierašanos laiku uz izsaukumiem lauku rajonos, kur nereti VUGD nepagūst atbraukt noteikto 25 minūšu laikā.
Atbilstoši likumprojektam, kas vēl jāpieņem Saeimā, VUGD turpmāk arī iesniegs Ministru kabinetam priekšlikumus par valsts un pašvaldību institūciju iesaistīšanos meža ugunsgrēku ierobežošanā. Likuma spēkā stāšanās paredzēta 2005.gada 1.janvārī.
Kā jau “Latvijas Vēstnesis” rakstījis, VUGD šobrīd par galveno uzdevumu izvirzījis civilās aizsardzības spēju stiprināšanu, uzlabojot arī dažādu dienestu un pašvaldību sadarbību reaģēšanai ārkārtējās situācijās.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!