• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Komisija atbalsta divu lielu uzņēmumu apvienošanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2004., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasauli izsakot krāsās

Vēl šajā numurā

17.11.2004., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Komisija atbalsta divu lielu uzņēmumu apvienošanos

SIA “RIMI Latvia” mātes uzņēmums, kompānija “ICA Baltic AB”, kas ietilpst ICA AB grupā, un “Kesko Food Ltd”, Kesko grupas meitas uzņēmums, saņēmuši Eiropas Komisijas (EK) atļauju apvienot darbību Baltijas valstīs un veidot kopuzņēmumu.

Kā informē EK pārstāvniecības Latvijā preses sekretāre Inese Stepiņa, pēc Komisijai 8.oktobrī iesniegta paziņojuma “Kesko” un ICA vēlējās saņemt atļauju savam plānam apvienot uzņēmējdarbību ikdienas patēriņa preču iepirkšanā un mazumtirdzniecībā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Kopuzņēmums strādās ar hipermārketiem, pārtikas lielveikaliem un zemāku cenu veikalu ķēdēm.
Komisija secinājusi, ka darījums ievērojami netraucētu konkurenci, jo abu uzņēmumu darbības pārklāšanās ir minimāla un pārtikas preču nozare Igaunijā un Latvijā strauji aug, turklāt visiem operatoriem tajā ir ievērojami paplašināšanās plāni, skaidro I.Stepiņa. Komisijai nav radušās nopietnas šaubas, tādēļ tā atļāva veikt darījumu.
Plānots, ka kopuzņēmums darbu sāks 2005.gada janvāra sākumā, ar noteikumu, ka iepriekšējie vienošanās nosacījumi ir izpildīti. Saskaņā ar vienošanos uzņēmumu pašreizējā darbība Igaunijā, Latvijā un Lietuvā tiks apvienota.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!