• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2004., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96621

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konferences "IST 2004" (Informācijas sabiedrības tehnoloģijas) atklāšanā Hāgā 2004.gada 15.novembrī (tiešraidē no Rīgas):

Vēl šajā numurā

17.11.2004., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem ārvalstīs

Igaunijā

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 86.gadadienai Latvijas vēstniecība Igaunijā 12.novembrī vēstniecības telpās rīkoja pieņemšanu latviešiem Igaunijā. Solokoncertu sniedza Igaunijas Nacionālās operas “Estonia” soliste latviete Valentīna Tāluma, pie klavierēm – Tarmo Ēspere.
Vakar, 16.novembrī, Tallinas teātra ēkā “Vanalinnastuudio” vēstniecība organizēja svinīgo pieņemšanu. Lūgtie viesi noklausījās sieviešu saksofona kvarteta n[ex]t koncertu un aplūkoja fotogrāfa Viļņa Auziņa fotogrāfijas par Latviju datorsalikumā. Svinīgā vakara atklāšanā uzrunu teica Latvijas vēstnieks Igaunijā Edgars Skuja.

Vācijā

Otrdien, 16.novembrī, Latvijas vēstniecība Vācijā ar svinīgo pieņemšanu vēstniecības telpās Berlīnē atzīmēja Latvijas Republikas proklamēšanas 86.gadadienu. Ar svētku uzrunu diplomātiskā korpusa, Vācijas politisko un saimniecisko aprindu, kā arī preses pārstāvjus sveica Latvijas vēstnieks Vācijā Dr. Mārtiņš Virsis.
Par godu valsts svētkiem vēstniecības telpās atklāta latviešu vecmeistaru gleznu izstāde, kurā apskatāmi Valda Kalnrozes, Jāņa Pauļuka, Leo Svempa, Anša Artuma, Otto Nemmes, Bruno Celmiņa un Imanta Vecozola darbi.
Šodien, 17.novembrī, vēstniecībā uz svētku pieņemšanu aicināti latviešu kopienas pārstāvji. Pieņemšanas laikā tiks demonstrēta Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas uzruna ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem. Viesiem būs iespēja noklausīties Andas Grāvertes (alts) un Ingo Telpes (kontrabass) koncertu, kurā skanēs latviešu tautasdziesmu improvizācijas.

Francijā

Francijas Latviešu apvienības svētku sarīkojums notika 14. novembrī Zviedru baznīcā, kur Latvijas vēstnieks Francijā Rolands Lappuķe teica svētku uzrunu Francijā dzīvojošiem latviešiem. Muzikālu priekšnesumu sniedza Artūrs Cingujevs, izpildot L.Bēthovena, V.A.Mocarta un F.Lista skaņdarbus.

Dānijā

Latvijas Republikas proklamēšanas dienas priekšvakarā Dānijas pilsētā Lingbijā vakar atklāta latviešu mākslinieku izstāde “Objekti. Glezna uz koka”. Izstādi rīko galerija “Bastejs” sadarbībā ar Lingbijas Kultūras namu.
Izstādi atklāja LR vēstnieks Dānijas Karalistē Indulis Bērziņš.
Izstāde notiek Eiropas Komisijas finansētā projekta ”Atklājot Eiropu” ietvaros. Gunāra Kroļļa, Ivara un Helēnas Heinrihsonu, Ievas Maurītes, Kristiānas Dimiteres, Vijas Zariņas, Laimas Bikšes un citu latviešu mākslinieku gleznojumi uz koka Lingbijas Kultūras namā būs skatāmi līdz 22.novembrim.

Nīderlandē

Nīderlandes Latviešu biedrība sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Nīderlandē 20.novembrī Hāgā kopīgi svinēs Latvijas Republikas proklamēšanas 86.gadadienu. Paredzēts, ka kopā sanāks Nīderlandē dzīvojošie latvieši un arī Latvijas draugi no nīderlandiešu vidus.
Pasākumā paredzēta Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas videoapsveikuma noskatīšanās un Latvijas īsfilmu skate, kā arī neliela pieņemšana ar latviešu ēdienu un dzērienu baudīšanu.
Latvijas Republikas proklamēšanas gadskārtai veltīts pasākums notiks arī Amsterdamā, kur 18.novembra vakarā sadarbībā ar vienu no lielākajiem Nīderlandes laikrakstiem “Het Parool” Nīderlandē dzīvojošie latvieši un nīderlandiešu interesenti kopīgi skatīsies mākslas filmu “Pūt, vējiņi”.

Krievijā

Piektdien, 19.novembrī, Latvijas Republikas konsulāts Pleskavā par godu valsts 86.gadadienai rīko latviešu mākslinieka Jāņa Anmaņa darbu izstādi “Simfonija Latvijai”, kas tiks atklāta Pleskavas Kremļa izstāžu zālē. Izstādes atklāšanā piedalīsies arī pats mākslinieks, un tās laikā skanēs mākslinieka komponētā “Simfonija”. Izstādē varēs apskatīt mākslinieka gleznas, miniskulptūras, medaļas un ilustrētās grāmatas (tajā skaitā “Turaidas roze” krievu valodā).
Pēc izstādes atklāšanas notiks svinīga pieņemšana par godu Latvijas Republikas proklamēšanas dienai.

Baltkrievijā

Latvijas Republikas vēstniecība Baltkrievijas Republikā sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas 86. gadadienu rīkoja vairākus pasākumus.
2004. gada 16. novembrī Latvijas vēstniece Baltkrievijā Maira Mora piedalījās biedrības “Baltkrievija–Latvija” rīkotajā pasākumā – “Baltkrievija–Latvija: kultūras dialogs”, kurš veltīts Latvijas neatkarības 86.gadadienai. Biedrību vada baltkrievu rakstnieks Sergejs Paņizņiks. Latvijas neatkarības svētku atzīmēšanas ietvaros Minskā Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar vēstniecību pasniedza grāmatu dāvinājumu Romas Katoļu draudzes Ādama Mickēviča vārdā nosauktajai bibliotēkai, kura atrodas Svētā Simona un Svētās Helēnas katoļu baznīcā Minskā. Mācītājs Vladislavs Zavaļņuks ir viens no tiem cilvēkiem, kurš joprojām uztur latvisko garu Baltkrievijas latviešu vidū. Baznīcas paspārnē darbojas jaunatnes un pieaugušo teātris–studija, mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi un svētdienas skola.
18. novembrī Latvijas vēstniece Baltkrievijā Maira Mora sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku Baltkrievijas Nacionālās bibliotēkas telpās atklās Latvijas grāmatu un vizuāli informatīvo izstādi “Jūgendstils Latvijā”. Izstāde ir veltīta arhitektūras jūgendstila Latvijas pilsētām. Pirmo reizi izstādē tiks izstādītas 20. gadsimta sākuma Latviešu vecmeistaru (Jāņa Rozentāla, Vilhelma Purvīša u.c) jūgendstilam veltītās grāmatu grafikas. Viena no izstādes sadaļām ir veltīta latviešu jūgendstila periodiskajam izdevumam “Zalktis”. Īpaša loma izstādē būs atvēlēta izcilajam arhitektūras meistaram Mihailam Eizenšteinam.
Pirms izstādes atklāšanas tiks parakstīts abu valstu nacionālo bibliotēku sadarbības līgums. No Latvijas puses līgumu parakstīs LNB direktors Andris Vilks. Izstādes atklāšanā aicināti piedalīties Baltkrievijā akreditētie diplomātiskā korpusa pārstāvji, kultūras un zinātnes pārstāvji.
18. novembrī Latvijas vēstniece Baltkrievijā Maira Mora rīko svinīgo svētku pieņemšanu. Tajā aicināti piedalīties Baltkrievijā akreditētie diplomātiskā korpusa pārstāvji, kā arī ievērojami kultūras un zinātnes aprindu pārstāvji.

Izraēlā

Latvijas Republikas vēstniecība Izraēlā un ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Kārlis Eihenbaums 17.novembrī Telavivā rīko plašu diplomātisko pieņemšanu prestižajā viesnīcā “David Intercontinental Tel Aviv”. Pasākumu atbalsta arī Latvijas goda konsuli Izraēlā.
Lai godinātu Latvijas proklamēšanas 86.gadskārtu kā Izraēlas valdības speciālais pārstāvis ir nominēts viens no svarīgākajiem valdības ministriem – Izraēlas iekšlietu ministrs Avrahams Porazs. Ielūgto vidū ir Izraēlas parlamenta Kneseta pārstāvji, Premjerministra biroja darbinieki, Ārlietu, Aizsardzības un citās ministrijās strādājošie. Uz svinībām ielūgti arī Izraēlā dzīvojošie bijušie rīdzinieki un no Latvijas dažādos laikos un apstākļos izbraukušie. Pasākumā piedalīsies redzami Izraēlas sabiedriskie, dažādu konfesiju un reliģiju, mākslas, literatūras un kultūras darbinieki, zinātnieki, augstskolu mācībspēki, ārvalstu vēstnieki, diplomāti, kā arī uzņēmēji.
Kā jau to atzinīgi novērtējis pasaulē labi zināmais angļu valodā iznākošais Izraēlas laikraksts “The Jerusalem Post”, notikums būs unikāls tradicionālo diplomātisko pieņemšanu koprindā, jo tajā Latvijas himnu “Dievs, svētī Latviju” un Izraēlas himnu “Cerība” dziedās Amerikāņu starptautiskās skolas daudznacionālais koris, kura rindās ir arī vēstnieka Kārļa Eihenbauma meita Anna.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!