• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauni vēstnieki Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2004., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas valsts svētku priekšvakarā

Vēl šajā numurā

17.11.2004., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauni vēstnieki Latvijā

Krievijai

KALJUZNIJS.PNG (105433 bytes)
Viktors Kaļužnijs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, 16. novembrī, savu akreditācijas vēstuli Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai iesniedza Krievijas Federācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs.
Sarunas laikā pēc akreditācijas ceremonijas vēstnieks nodeva prezidentei rakstisku Krievijas prezidenta Vladimira Putina apsveikumu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā.
Viktors Kaļužnijs dzimis 1947. gadā. 1970. gadā beidzis Ufas Naftas ieguves institūtu. Diplomātiskajā dienestā kopš 2000. gada, kad tika iecelts par Krievijas Federācijas ārlietu ministra vietnieku. Bijis Krievijas Federācijas prezidenta īpašais pārstāvis Kaspijas jūras tiesiskā statusa noregulēšanas jautājumos. Pārvalda krievu un angļu valodu. Precējies, ģimenē divi dēli.

Rumānijai

CORDOSS.PNG (99888 bytes)
Joans Petru Kordoss
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar Vaira Vīķe-Freiberga Rīgas pilī pieņēma arī Rumānijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Joana Petru Kordosa (Ioan-Petru Cordos) akreditācijas vēstuli. Pēc tam mūsu Valsts prezidente ar vēstnieku pārrunāja abu valstu un reģionu iekšpolitikas aktualitātes. Abas puses pauda prieku, ka ir partneres NATO, un vēstnieks izteica cerību, ka abas valstis būs partneres arī Eiropas Savienībā. Valsts prezidente sarunā izteica Latvijas gatavību palīdzēt Rumānijai ar savu pieredzi, kas iegūta ES iestāšanās sarunās.
Vēstnieks ielūdza Valsts prezidenti vizītē apmeklēt Rumāniju.
Joans Petru Kordoss dzimis 1941. gada 13. augustā. 1964. gadā beidzis Juridisko fakultāti. 1966. gadā pēc Juridiskās fakultātes aspirantūras beigšanas sācis strādāt Rumānijas ārlietu dienestā. Strādājis Rumānijas vēstniecībās Itālijā un Francijā, bijis Ārlietu ministrijas departamenta direktors un ģenerāldirektors, pēc tam Rumānijas vēstnieks Ungārijā. Pašlaik Rumānijas vēstnieks arī Lietuvā ar rezidenci Viļņā. Pārvalda rumāņu, angļu un franču valodu. Precējies, ģimenē viens bērns.

Mali

TRAOLE.PNG (109512 bytes)
Brehima Sire Traore
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Otrdien, 16. novembrī, Vaira Vīķe-Freiberga pieņēma arī Mali Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Brehimas Sires Traores (Brehima Sire Traore) akreditācijas vēstuli.
Valsts prezidente pauda prieku saņemt akreditācijas vēstuli no pirmā Mali vēstnieka Latvijā, jo šis fakts paver jaunu lappusi abu valstu diplomātiskajās attiecībās. Prezidente atzīmēja, ka, pateicoties modernajām tehnoloģijām, ģeogrāfiskais attālums vairs nav šķērslis valstu un visdažādākā veida un līmeņu sadarbībai. Puses pārrunāja aktuālos jautājumus abās valstīs un reģionos, kā arī sadarbības iespējas, kas paveras, darbojoties starptautiskajās organizācijās. Arī sadarbojoties ar Latviju kā Eiropas Savienības dalībvalsti.
Brehima Sire Traore dzimis 1944. gada 3. martā Kati. 1969. gadā beidzis kara skolu Kati, no 1970. gada papildinājis militāro izglītību un pieredzi PSRS iznīcinātāju aviācijas bāzēs Frunzē un Krasnodarā. 1982. gadā beidzis PSRS bruņoto spēku ģenerālštāba kara skolu Kijevā. 1988. gadā beidzis augstāko kara skolu Francijā, 1996. gadā – Francijas Augstāko aizsardzības institūtu. 1996. gadā ieguvis brigādes ģenerāļa, bet 2000. gadā – divīzijas ģenerāļa pakāpi. Apbalvots ar Mali, Francijas un Krievijas ordeņiem. Šogad jūlijā ievēlēts par Krievijas Federācijas Drošības, aizsardzības un sabiedriskās kārtības akadēmijas akadēmiķi. Bijis Mali gaisa spēku ģenerālštāba priekšnieka vietnieks, valsts sekretārs iekšējās drošības jautājumos, Mali teritoriālās administrācijas ministrs un armijas ģenerālinspektors. 2000. gadā iecelts par Mali prezidenta īpašo pārstāvi Gvinejā-Bisau.
Pašlaik ir Mali Republikas vēstnieks Krievijas Federācijā ar rezidenci Maskavā.

Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv ,

sadarbībā ar Valsts prezidenta preses dienestu

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!