• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra tikšanos ar NATO ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas celtnieku situāciju Zviedrijas darba tirgū

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra tikšanos ar NATO ģenerālsekretāru

Vakar, 19.novembrī, aizsardzības ministrs Atis Slakteris tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Sheferu.
Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas gaisa telpas uzraudzību un kontroli, Latvijas karavīru dalību starptautiskās militārajās operācijās, kā arī Nacionālo bruņoto spēku attīstību.
A.Slakteris un J. de Hops Shefers bija vienisprātis, ka NATO gaisa telpas patrulēšanas operācija Baltijas valstīs noris sekmīgi. NATO ģenerālsekretārs atzinīgi novērtēja Latvijas nodomu attīstīt Lielvārdes lidlauku, kas perspektīvā kalpotu ne tikai Latvijas gaisa spēku vajadzībām, bet arī sniegtu nepieciešamo atbalstu gaisa patrulēšanas operācijās.
Amatpersonas runāja arī par situāciju Irākā un plānoto Irākas drošības spēku apmācības sākumu. “Latvija ir gatava piedāvāt nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas speciālistu apmācību Latvijā, NBS Inženieru skolā. Vienlaikus Latvija ir gatava izskatīt iespējas, sadarbojoties ar citām valstīm, veikt drošības spēku speciālistu apmācību arī Irākā,” norādīja A.Slakteris.
Amatpersonas apsprieda arī Nacionālo bruņoto spēku attīstību, īpaši ņemot vērā to, ka, sākot ar 2007.gadu, Latvijā plānots pilnībā atteikties no obligātā militārā dienesta. Aizsardzības ministrs informēja NATO ģenerālsekretāru, ka Latvijas bruņotajos spēkos turpinās bruņojuma un ekipējuma modernizācija. “Vienlaikus esmu pārliecināts, ka pēc obligātā militārā dienesta atcelšanas bruņotajiem spēkiem nebūs problēmu ar personāla komplektēšanu, jo valsts piedāvās profesionālajiem karavīriem nopietnas sociālās garantijas, lieliskas karjeras iespējas un konkurētspējīgu atalgojumu,” teica A.Slakteris.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!