• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente pieņemšanā Nacionālajā teātrī Latvijas Republikas proklamēšanas 86.gadadienā 18.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96696

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apbalvojot ar Triju Zvaigžņu ordeni NATO ģenerālsekretāru

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente pieņemšanā Nacionālajā teātrī Latvijas Republikas proklamēšanas 86.gadadienā 18.novembrī:

Labvakar, ekselences! Dāmas un kungi!
Mēs esam pulcējusies šajā vēsturiskajā un atjaunotajā ēkā par piemiņu notikumam pirms 86 gadiem, kad uz šīs skatuves sapulcējās vīri, kas pārstāvēja dažādus tolaik Latvijā aktīvus politiskos spēkus un visi kopā vienojās deklarēt neatkarīgu Latvijas Republiku. Viņi to deklarēja, un tā arī tapa tajā dienā un tajā stundā 18.novembrī, kad tika deklarēta.
Man kā prezidentei ir prieks jūs sveikt šodien šajā atjaunotajā ēkā mūsu atjaunotajā, brīvajā Latvijas Republikā un it sevišķi šajā, 2004.gadā, kad Latvijas vēsturē mēs pašķiram pavisam jaunas lapaspuses. No šā gada pavasara kā NATO dalībvalsts Latvija var būt droša par savu suverenitāti, drošāka, nekā tā jebkad savā vēsturē ir bijusi. Kā Eiropas Savienības pilntiesīga dalībvalsts Latvija tagad ir tiesīga ne tik vien spīdēt kā jauna zvaigzne zvaigznājā kā toreiz, dibinot mūsu republiku, bet arī piedalīties tajos lemšanas procesos, kas noteiks mūsu kontinenta dzīvi un nākotni. Mēs esam atgriezušies Eiropā, savās mājās, mēs esam nostiprinājuši savu brīvību un neatkarību, mēs varam būt lepni par sasniegto.
Es sveicu šeit visus tos, kam savā ikdienas dzīvē un darbā ir jāpieņem Latvijas liktenim svarīgi lēmumi, saviem līdzcilvēkiem svarīgi lēmumi. Es novēlu jums visiem, lai šie skaistie svētki atstāj gaišu un patīkamu sajūtu jūsu sirdīs, lepnuma sajūtu par savu valsti un dod jaunus spēkus strādāt tās labā!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!