• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apbalvojot ar Triju Zvaigžņu ordeni NATO ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apbalvojot ar Viestura ordeni NATO Militārās komitejas vadītāju

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apbalvojot ar Triju Zvaigžņu ordeni NATO ģenerālsekretāru

SHEFERS.PNG (89728 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers Rīgas pilī 19.novembrī
Foto: Juris Krūmiņš

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 19.novembrī, pasniedza I šķiras Triju Zvaigžņu ordeni NATO ģenerālsekretāram Jāpam de Hopam Sheferam.
Pasniedzot apbalvojumu, prezidente uzsvēra, ka ir gandarīta pasniegt NATO ģenerālsekretāram augstāko Latvijas apbalvojumu par izcilu ieguldījumu Latvijas integrācijā NATO. “Kā NATO dalībvalsts esam lepni, ka esam kļuvuši par šīs spēcīgās alianses locekli, kā arī augstu novērtējam to lomu, ko NATO ir devusi transatlantiskās stabilitātes garantēšanā. NATO vairs nav tikai militāra organizācija, tai ir arī milzīga politiska ietekme, un Latvija saskata, ka jūsu vadībā NATO patiesi var veikt savus jaunos uzdevumus, pārdefinēt NATO jauno lomu, izvirzīt aliansei jaunus mērķus, un mēs jūsu vadībā saskatām garantu drošībai un stabilitātei pasaulē, ko NATO var nodrošināt.”
Saņemot Triju Zvaigžņu ordeni, J.de Hops Shefers sacīja: “Kā NATO ģenerālsekretārs esmu lepns, ka Latvija ir viena no mūsu loceklēm, un tāpēc šis apbalvojums simboliski arī ir apbalvojums visai aliansei, visiem, ko vieno vienas un tās pašas vērtības.” Atzīmējot ordeņa moto iekļauto simbolisko nozīmi (Per aspera ad astra – Caur ciešanām uz zvaigznēm), NATO ģenerālsekretārs sacīja, ka Latvija ir pārdzīvojusi grūtus laikus, laikus, kad cilvēki tika iznīcināti par savas himnas dziedāšanu, bet tagad Latvija, tās tauta ir sasniegusi zvaigznes – brīvību un neatkarību. Viņš uzsvēra, ka prezidentes dzīves gājums arī lielā mērā atspoguļo šo vārdu dziļumu un nozīmi kopējā tautas vēstures gaitā un brīvības centienu vainagojumā. NATO ģenerālsekretārs augstu novērtēja V.Vīķes-Freibergas NATO sammitā Prāgā pausto, ka vērtības ir katru dienu jāaizsargā, citādi kādai valstij vai tautai tas var dārgi maksāt. Uzsverot vērtību izpratnes nozīmību NATO nākotnes veidošanā un transatlantiskajā drošībā, viņš atzīmēja: “Ar tādiem līderiem kā jūs, prezidentes kundze, un ar tādām valstīm kā Latvija NATO patiesi sagaida spoža nākotne.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!