• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas celtnieku situāciju Zviedrijas darba tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96703

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas nostāju Eiropas Savienības lauksaimniecības un zivsaimniecības politikas aktualitātēs

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas celtnieku situāciju Zviedrijas darba tirgū

17.novembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Teikmanis tikās ar Zviedrijas vēstnieku Latvijā Jēranu Hokansonu, lai pārrunātu Latvijas uzņēmuma SIA “Laval un Partneri” darbības problēmas Zviedrijā un lūgtu Zviedrijas valdības viedokli par izveidojušos situāciju, kad Zviedrijas Celtnieku arodbiedrības nelikumīgas rīcības dēļ nodarīti materiāli un morāli zaudējumi SIA “Laval un Partneri”. A.Teikmanis uzsvēra, ka šajā gadījumā netiek ievērota Eiropas Savienības (ES) likumdošana par brīvu pakalpojumu un preču kustību, kā arī konkurences ierobežošanas nepieļaujamību.
Latvijas uzņēmums Zviedrijā strādā likumīgi, tam ir ilgstoša pieredze Zviedrijas celtniecības tirgū, uzņēmums ir uzvarējis publiskā konkursā un savu darbu veic kvalitatīvi. Izveidojusies situācija var radīt nepareizu iespaidu par Latvijas uzņēmumiem, negatīvi ietekmēt to augstās konkurētspējas objektīvu izvērtējumu Zviedrijā.
Latvija ir godprātīgi centusies izpildīt savas saistības, iestājoties Eiropas Savienībā, un šobrīd Latvijas tirgus ir atvērts visām Eiropas Savienības dalībvalstīm pilnā apjomā, kā to paredz Eiropas Savienības dibināšanas līgums – gan tirdzniecības, gan darbaspēka kustības, gan pakalpojumu un citu tautsaimniecības nozaru jomā. To pašu Latvija sagaida no pārējām partnervalstīm, arī Zviedrijas.
A.Teikmanis aicināja Zviedrijas valdību iesaistīties minētās situācijas atrisināšanā, nodrošinot Latvijas kompānijām un to darbiniekiem tādas pašas tiesības kā saviem pilsoņiem, lai novērstu atklātas diskriminācijas iespējamību pilsonības dēļ, kā arī nepieļautu konkurētspējas un pakalpojumu brīvas kustības ierobežošanu.
Zviedrijas vēstnieks apņēmās nodot informāciju par Latvijas nostāju Zviedrijas valdībai un nākamās nedēļas laikā sniegt Zviedrijas valdības viedokli.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!