• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas nostāju Eiropas Savienības lauksaimniecības un zivsaimniecības politikas aktualitātēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96705

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Barrozu veidotās Eiropas Komisijas apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas nostāju Eiropas Savienības lauksaimniecības un zivsaimniecības politikas aktualitātēs

22. un 23.novembrī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze Briselē piedalīsies Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē. Šoreiz sanāksmē tiks apspriesti vairāki ļoti būtiski jautājumi ES zvejniecībā un lauksaimniecībā.
Ministri iecerējuši viedokļu apmaiņu par zivsaimniecības politikas jautājumiem, tostarp zvejas pārvaldīšanu Baltijas jūrā, Eiropas zivsaimniecības fonda izveidošanu, zvejniecības produktu cenām, kā arī zvejas reģistrēšanas efektivitāti.
Sanāksmē M.Roze paudīs Latvijas nostāju ilgtermiņa mencu krājumu problēmas risināšanā, kas sakarā ar ilglaicīgo resursu samazināšanās periodu arvien pasliktinās. Latvija ir satraukta par pašreizējo mencu krājumu stāvokli un ir gatava aktīvi piedalīties Baltijas jūras mencu krājumu pārvaldības plāna pārskatīšanā. Latvija arī iestājas par mencu krājumu saglabāšanas veicināšanu un iespējami ātrāku to atjaunošanu. Tomēr Latvija iebilst pret krasu zvejas iespēju samazinājumu, kas pārsniegtu vairāk nekā 15%, kā arī apdraudētu zvejas stabilitāti un ekonomisko ilgtspēju. Latvijai nav pieņemams arī mencu zvejas lieguma periods, kas būtu garāks par četriem mēnešiem, kā arī pilnīgi jaunas atļauto zvejas dienu sistēmas ieviešana.
Diskusijā par cukura sektora reformu M.Roze ziņos par konceptuālu atbalstu ES reformai, vienlaikus norādot uz vairākiem iemesliem, kālab Latvija neatbalsta šobrīd piedāvāto reformas variantu. Latvija ir ieinteresēta cukura reformai pievienoties, veicot pakāpenisku kvotu un cukura cenas samazinājumu, kā arī panākt kompensācijas 100% apjomā no ES budžeta. Latvija arī neatbalsta kvotu pārdalīšanu starp dalībvalstīm.
Attiecībā uz lauksaimniecības sadaļu tiks pārrunāta kopējās lauksaimniecības, lauku attīstības un zivsaimniecības politikas finanšu plānošana no 2007. līdz 2013.gadam.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!