• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No izlokšņu tērcēm uz valodas jūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sagrautā un atdzimusī kadastra sistēma

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No izlokšņu tērcēm uz valodas jūru

No 17.novembra Rakstniecības, teātra un mūzikas muzejā Rīgā aplūkojama starptautiska izstāde “Baltu valodu dialekti. No izlokšņu tērcēm uz valodas jūru”.

Tā tapusi ar Eiropas Komisijas programmas “Kultūra 2000” un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu un sadarbībā ar Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūtu, Lietuviešu valodas institūtu Viļņā, Šauļu universitātes (Lietuva) Dialektoloģijas centru un Mārburgas universitātes (Vācija) Vācu valodas pētniecības institūtu “Deutscher Sprachatlas”. Līdzās stāstiem par novadu valodas īpatnībām, to pētīšanas vēsturi un procesu, cilvēkiem, kas to darījuši un dara, scenogrāfa Ivara Novika radītajā telpā būs iespēja doties ekspedīcijā, kurā netrūks piedzīvojumu un jautru pārpratumu, sola Rakstniecības, teātra un mūzikas muzejs.
Izstādes autores – Evija Liparte un Anita Stonkus – un mākslinieks Ivars Noviks piedāvā ieklausīties baltu valodu izloksnēs, nokļūt valodas materiāla vākšanas gaisotnē un iepazīt jau apkopotu, arī datorizētu, valodas materiālu.
6. – 12.klašu skolēnus un humanitāro specialitāšu studentus muzejs aicina piedalīties improvizētā apvidvārdu vākšanas ekspedīcijā. Tāpat aicināti visi tie, kam interesē latviešu un lietuviešu valodas bagātība un valodnieka darba specifika. Piemēram, apmeklētājiem būs iespēja saliekamo spēļu formā veidot vārdu izplatības kartes un audioierakstā noklausīties saistošu stāstījumu par valodnieku darba pieredzi valodas materiāla vākšanā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!