• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Taps jauns ģimenes atbalsta centrs Latgalē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zem Latvijas triju zvaigžņu stariem

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Taps jauns ģimenes atbalsta centrs Latgalē

Šonedēļ Ministru kabinets apstiprinājis finanšu līdzekļu piešķiršanu Bērnu un ģimenes lietu ministrijai ģimenes atbalsta centra Daugavpilī izveidei. Šim mērķim piešķirti 90 000 latu no 2004.gadā privatizācijā iegūtajiem līdzekļiem, informē Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Taivo Trams.

Topošais ģimenes centrs strādās ar bērnu bioloģiskajām ģimenēm, palīdzot risināt radušās krīzes situācijas, kā arī ar ģimenēm, kuras vēlas adoptēt bērnus. Centra speciālisti arī nodrošinās konsultācijas un apmācību adoptētājiem, aizbildņiem un audžuģimenēm un sniegs atbalstu bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm, nodrošinot viņiem atbilstošu rehabilitāciju un sekmējot viņu atgriešanos bioloģiskajās ģimenēs.
Ģimenes centru izveidi iecerēts pabeigt nākamā gada otrajā pusē. Tajā būs 30 gultasvietas, kurās izvietot ģimenes, kas nonākušas krīzes situācijā un meklē palīdzību centrā.
Pagājušajā nedēļā Ministru kabinets piešķīra līdzekļus ģimenes atbalsta centra izveidei uz bērnunama “Lejasstrazdi” bāzes, atgādina T.Trams. Tādējādi salīdzinoši īsā laikā ir radīti priekšnoteikumi divu reģionālo ģimenes atbalsta centru izveidei Zemgalē un Latgalē. Pēc Bērnu un ģimenes lietu ministrijas sniegtās informācijas, tuvākajā perspektīvā šādi ģimenes atbalsta un krīzes centri tiks veidoti visos Latvijas reģionos.

“LV” informācija

Uzziņai

Pašlaik Daugavpilī ir ap 2300 trūcīgu ģimeņu un 342 sociālā riska ģimeņu, kurās aug 2551 bērns.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!