• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kontrolēs ES normu ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente tiekas ar Eiropas Komisijas komisāru

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kontrolēs ES normu ieviešanu

Ministru kabinets atbalstījis koncepciju par Eiropas Savienības (ES) tiesību aktu pārņemšanas un ieviešanas kontroles sistēmu. Dokuments paredz, ka, lai kontrolētu ES tiesību aktu pārņemšanu, tiks veidota īpaša uzskaites sistēma. Saskaņā ar koncepcijā teikto, līdz ar Latvijas dalību ES būtiski palielinājies Latvijā piemērojamo tiesību aktu apjoms. Tādējādi no šā gada 1.maija Latvijai ir jākoordinē pārņemšana un par šo procesu jāziņo Eiropas Komisijai. Tā kā dokumentu aprite starp Kopienas institūcijām un ES dalībvalstīm ir pieaugusi, nepieciešams efektīvs pārraudzības un kontroles līdzeklis, kas ļautu kompetentajām atbildīgajām valsts pārvaldes iestādēm laikus reaģēt uz ES tiesību aktu kopuma izmaiņām. Tādējādi būtu iespējams nodrošināt arī Latvijas saistību savlaicīgu izpildi.
Tādēļ tiks veidota jauna, kopēja Eiropas Savienības dokumentu uzskaites un tiesību aktu pārņemšanas un ieviešanas elektroniskā kontroles sistēma, kas nodrošinās jau spēkā esošu Eiropas Savienības tiesību aktu pārņemšanas kontroli, kā arī sniegs informāciju par topošajiem normatīvajiem aktiem. Šajā sistēmā informācija par Eiropas Savienības tiesību aktiem, sākot no to jaunrades un beidzot ar gataviem, spēkā esošiem dokumentiem, būs atrodama vienuviet, tādējādi vienkāršojot savstarpēji saistītas informācijas apriti un pārvaldi, nodrošinot optimālu resursu izmantošanu.
Saskaņā ar Tieslietu ministrijas informāciju, vienotas un modernas informāciju sistēmas ieviešana izmaksās aptuveni 200 000 latu. Šo summu Ārlietu ministrija jau ir iekļāvusi savā nākamā gada budžeta līdzekļu pieprasījumā.
Ja šāda informācijas sistēma netiks ieviesta, Tieslietu ministrija nespēs kvalitatīvi veikt tās nolikumā minētās ES tiesību pārņemšanas koordinācijas un kontroles funkcijas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!