• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rosina parādniekus saukt pie administratīvās atbildības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2004., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96812

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 23. novembrī

Vēl šajā numurā

23.11.2004., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rosina parādniekus saukt pie administratīvās atbildības

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija nosūtījusi vairāk nekā trīsdesmit iesniegumu policijai piemērot administratīvo sodu personām, kuras dzīvesvietas maiņas gadījumā mēneša laikā nav deklarējušas jauno dzīvesvietu.

Dzīvesvietas deklarēšanas likumā (publicēts “LV” 10.07.2002.) noteikts, ka dzīvesvietas maiņas gadījumā mēneša laikā, kopš persona pastāvīgi dzīvo jaunajā dzīvesvietā, tā ir jādeklarē dzīvesvietas deklarēšanas iestādē.
Uzturlīdzekļu garantiju fonda likums (publicēts “LV” 29.06.2004.) nosaka septiņu dienu laikā pēc tam, kad pieņemts lēmums par uzturlīdzekļu izmaksāšanu, par to paziņot parādniekam. Taču parādnieks, nedeklarējot savu patieso dzīvesvietu, netieši kavē Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas darbību, tādējādi radot zaudējumus valstij un sabiedrībai kopumā, skaidro fonda administrācijas direktora palīdze Liene Pētersone.
Līdz novembra vidum fonda administrācijā bija reģistrēti jau 2495 parādnieki, kuru vietā no Uzturlīdzekļu garantiju fonda līdzekļiem tiek maksāti līdzekļi viņu bērnu uzturēšanai. Fonda administrācijas direktora pienākumu izpildītājs Sandris Rāgs cer, ka parādnieku saukšana pie administratīvās atbildības varētu disciplinēt tos cilvēkus, kuri iepriekš dzīvesvietas deklarēšanu uzskatījuši par nevajadzīgu formalitāti. S.Rāgs: “Ikvienai personai jābūt sasniedzamai tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību – tā minēts Dzīvesvietas deklarēšanas likumā. Ja tas tiek pārkāpts, cilvēkam ir jāpiemēro sods.”

“LV” informācija

Uzziņai

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija nodrošina ar uzturlīdzekļiem bērnus, kuriem viens no vecākiem tiesas spriedumu par uzturlīdzekļu piedziņu nepilda vai arī uzturlīdzekļus savai atvasei maksā, bet nenodrošina to pilnu apjomu, kas noteikts tiesas spriedumā, turklāt tiesu izpildītājs ir atzinis, ka piedzīt uzturlīdzekļus no vecāka nav iespējams.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!