• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības aizsardzības ministru sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2004., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96824

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi

Vēl šajā numurā

23.11.2004., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības aizsardzības ministru sanāksmi

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs vakar, 22.novembrī, piedalījās Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru sanāksmē, kur tika nolemts izveidot 13 ES ātrās reaģēšanas kaujas grupas, kuru uzdevums būs operatīva reaģēšana uz dažādām krīzes situācijām.
Vienu no kaujas grupām veidos Vācija, Polija, Latvija, Lietuva un Slovākija. Šī kaujas grupa tiks veidota nākamajos divos gados, un plānots, ka tā būs gatava piedalīties Eiropas Savienības vadītajās operācijās pēc 2007.gada.
Tikšanās laikā E. Rinkēvičs informēja, ka Latvija ir gatava piedalīties Eiropas Savienības kaujas grupu izveidošanā ar vienu Nacionālo bruņoto spēku militārās policijas vadu vai vienu nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vadu, kā arī vienu atmīnēšanas kuģi.
ES aizsardzības ministri sanāksmes laikā vienojās apstiprināt arī Eiropas Aizsardzības aģentūras budžetu nākamajam gadam 21 miljona eiro vērtībā, kā arī galvenos aģentūras darba virzienus – kopīgu iegāžu politiku un zinātniski pētniecisko darbību. Latvijas iemaksas Aizsardzības aģentūras darba nodrošinājumam būs aptuveni 40 000 eiro.
E. Rinkēvičs vakar tikās arī ar Slovākijas aizsardzības ministru Juraju Lišku. Amatpersonas apsprieda Latvijas un Slovākijas sadarbību ātrās reaģēšanas kaujas grupu izveidē, kā arī abu valstu divpusējo sadarbību aizsardzības jautājumos.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!