• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Precizē darba aizsardzības prasības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2004., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96880

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pulcē Īrijas latviešu kopienu

Vēl šajā numurā

24.11.2004., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Precizē darba aizsardzības prasības

Lai atvieglotu darba aizsardzības noteikumu piemērošanu praksē, Ministru kabinets vakar, 23.novembrī, atbalstīja grozījumus noteikumos par darba aizsardzības prasībām, strādājot augstumā un lietojot darba aprīkojumu.

Grozījumus Ministru kabineta noteikumos “Darba aizsardzības prasības, lietojot darba aprīkojumu un strādājot augstumā” (publicēti “LV” 12.12.2002.) bija sagatavojusi Labklājības ministrija (LM).
Tie izstrādāti, lai atvieglotu darba aizsardzības noteikumu piemērošanu praksē, precizētu darba aizsardzības prasības, lietojot darba aprīkojumu un strādājot augstumā, kā arī samazinātu neatbilstošu sastatņu izmantošanas gadījumus un ar tiem saistīto nelaimes gadījumu skaitu.
Noteikti izņēmuma gadījumi, kad nodarbinātajiem ir pieļaujams atrasties zem paceltiem smagumiem, piemēram, auto apkopes uzņēmumos, strādājot zem paceltām automašīnām, ja to ir paredzējis celšanas iekārtas ražotājs un ir nodrošināta strādājošo drošība un veselības aizsardzību.
Iekļauta arī prasība darba devējiem – norīkot par sastatnēm atbildīgo darba aizsardzības speciālistu vai citu kompetentu un atbilstoši apmācītu speciālistu, kas ar aprēķinu palīdzību nosaka izvēlēto sastatņu stiprību un stabilitāti. Tas ļaus samazināt neatbilstošu sastatņu izmantošanas gadījumus un ar tiem saistīto nelaimes gadījumu skaitu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!