• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Noderīgu informāciju izdod neredzīgo rakstā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2004., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96883

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārkāpta simt latu robeža

Vēl šajā numurā

24.11.2004., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Noderīgu informāciju izdod neredzīgo rakstā

Redzes invalīdiem iespējas saņemt nepieciešamo informāciju ir daudz ierobežotākas nekā pārējiem sabiedrības locekļiem, tādēļ Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) cenšas šiem klientiem nodrošināt informāciju pieejamā veidā un formā. Nule sadarbībā ar apgādu “Braila zīmes” izdots kārtējais informatīvais materiāls neredzīgo (Braila) rakstā.

NEREDZ.PNG (134648 bytes)
Foto: Gatis Dieziņā, A.F.I.

Tas ietver informāciju par tādiem sociālās apdrošināšanas pakalpojumiem kā invaliditātes pensija un slimības pabalsts, tiesības un iespējas tos saņemt. VSAA par savu pienākumu uzskata arī redzes invalīdu informēšanu, tādējādi palīdzot viņiem izprast sociālās drošības jautājumus un integrēties sabiedrībā, skaidro VSAA Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Edīte Olupe.
Brošūru tirāža nav liela, tādēļ tās tiek nodotas izplatīšanai Latvijas Neredzīgo biedrībai (LNB). Brošūra ir pieejama LNB bibliotēkā un teritoriālajās nodaļās. LNB ir sabiedriska organizācija ar 13 teritoriālām nodaļām Latvijas lielākajās pilsētās un vietējām organizācijām visos rajonu centros, tās biedru skaits tuvojas četriem tūkstošiem.
VSAA direktore Inese Šmitiņa atzīst, ka aģentūra ir gandarīta par sadarbību ar apgādu “Braila zīmes”: “Ceram, ka šo sadarbību varēsim turpināt.”
Pagājušajā gadā Eiropas invalīdu gada ietvaros redzes invalīdi saņēma brošūru “Sociālā apdrošināšana”, 2002. gadā, sadarbojoties ar minēto apgādu, ir izdotas divas brošūras – “Padomi bezdarbniekam” un “Māmiņa un bērns”.

“LV” informācija

Uzziņai

Latvijā ir vairāk nekā 7000 cilvēku, kuri, daļēji vai pilnībā zaudējot redzi, kļuvuši par invalīdiem. Līdz ar to viņi zaudējuši arī 70% līdz 80% no iespējām uztvert informāciju. Redzes invalīdiem ir visgrūtāk integrēties sabiedrībā – to apstiprina pasaulē veiktie pētījumi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!