• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cenas kāpj arī rūpniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2004., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Meklē pretindi tuberkulozes izplatībai

Vēl šajā numurā

24.11.2004., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Cenas kāpj arī rūpniecībā

Ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā oktobrī salīdzinājumā ar septembri ir pieaugušas par 0,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Savukārt salīdzinājumā ar pērnā gada oktobri cenas kāpušas par 10,4%.

Analizējot ražotāju cenu pārmaiņas atkarībā no tā, kur produkcija pārdota, CSP konstatējusi, ka aizvadītajā mēnesī, salīdzinot ar septembri, vietējā tirgū pārdotās produkcijas cenas ir pieaugušas, bet eksportētās produkcijas cenas nedaudz pazeminājušās. Pretēja aina paveras, ja salīdzina pašreizējo situācija ar to, kāda tā bija pērn. Proti, cenu kāpums eksportētajai produkcijai apsteidz vietējā tirgū pārdotās produkcijas cenu kāpumu.
Aizvadītajā mēnesī salīdzinājumā ar septembri ražotāju cenu kopējo līmeni visvairāk – par 0,3 procentpunktiem – paaugstināja cenu kāpums koksnes un koka izstrādājumu, izņemot mēbeļu, ražošanā.
Par 0,1 procentpunktu kopējo cenu līmeni paaugstinājis cenu pieaugums iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā, par 0,09 procentpunktiem – pārtikas produktu un dzērienu ražošanā, par 0,08 procentpunktiem – celulozes, papīra un papīra izstrādājumu ražošanā, par 0,07 procentpunktiem – mēbeļu un citur neklasificētā ražošanā, par 0,05 procentpunktiem – gatavo metālizstrādājumu, izņemot mašīnu un iekārtu, ražošanā.
Savukārt lielākā pazeminošā ietekme – par 0,09 procentpunktiem – bijusi cenu kritumam metālu ražošanā. Cenu pazemināšanās apģērbu ražošanā, kažokādu apstrādē un krāsošanā kopējo ražotāju cenu līmeni pazeminājusi par 0,04 procentpunktiem, izdevējdarbībā, poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā – par 0,02 procentpunktiem, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē, tekstilizstrādājumu ražošanā, kā arī elektroenerģijā, gāzes, tvaika un karstā ūdens apgādē – par 0,01 procentpunktu.

“LV” informācija

 

Fakti

Cenu kāpums salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi:
oktobris – 0,6%;
septembris – 0,4%;
augusts – 0,8%;
jūlijs – 0,5%;
jūnijs – 1,9%;
maijs – 0,7%.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!