• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Federatīvās Republikas federālā prezidenta oficiālo darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2004., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas prezidenta vēlēšanu norisi un iznākumu

Vēl šajā numurā

24.11.2004., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Federatīvās Republikas federālā prezidenta oficiālo darba vizīti Latvijā

VACIJA04.PNG (111212 bytes)
23.novembrī Rīgas pilī: Eva Luīze Kēlere, Vācijas federālais prezidents Horsts Kēlers, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freibergs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 23.novembrī, Rīgas pilī tikās ar Vācijas prezidentu Horstu Kēleru.
Abas puses uzsvēra, ka starp Latviju un Vāciju valda draudzīgas un aktīvas attiecības. Vācijas prezidents apsveica Latvijas vēsturisko iestāšanos ES un NATO. “Nu jūs atkal esat Eiropas valstu saimē. Mēs apsveicam jūs Eiropā,” sacīja H.Kēlers, uzsverot, ka šodien Eiropā nav mazu vai lielu valstu, katrai ir sava balss par kontinenta nākotni.
Abi prezidenti bija vienisprātis, ka stiprināma Latvijas un Vācijas sadarbība Eiropas nākotnes un Baltijas jūras reģiona jautājumos, kā arī veicinot ekonomiskos, izglītības un kultūras kontaktus starp abām valstīm. H.Kēlers atzīmēja, ka Vācija vēlas ar Baltijas valstīm pastiprināt centienus Baltijas jūras drošības un vides jautājumu garantēšanā. H.Kēlers arī pauda gandarījumu, ka Vācijas iedzīvotāju interese pēc Latvijas iestājas ES ir kļuvusi daudz aktīvāka, par ko liecina arvien augošās investīcijas Latvijā no Vācijas, kā arī tūristu skaita dubultošanās.
Abas puses pārrunāja ES kaimiņu politikas jautājumus, kā arī ES un Krievijas dialogu, atzīmējot, ka Latvijas robeža ar Krieviju tagad jau ir ES robeža ar Krieviju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!