• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2004., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96970

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad neitralitāte neglāba

Vēl šajā numurā

25.11.2004., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

“Financial Times Deutschland” Vācijā: “Latvijas valdība aicina īstenot vienotu politiku attiecībās ar kaimiņvalstīm Baltijas jūras austrumu piekrastē. Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks turklāt aicināja kritiskāk izturēties pret Krieviju.”

Somu “Hufvudstadsbladet”: “Baltijas jūras reģionam būtu nepieciešama sava identitāte – Hanzas gars – un intensīvāka Krievijas iesaiste, lai sasniegtu to vietu pasaules ekonomikā, ko varētu nodrošināt reģiona resursi.”

Vācu “Berliner Zeitung”: “Jaunajai ES Komisijai 450 miljoniem eiropiešu būs jāpaskaidro, ko viņiem vispār dod Savienība. Nepietiek, ja norāda uz Eiropas Savienības mieru veicinošo ietekmi. Barrozu un viņa komandai būs nopietni jāizturas pret cilvēku interesēm. Tas galvenokārt attiecas uz ekonomiku un sociālo valsti. Šoreiz Komisija būs liberālāka nekā jebkad agrāk. Taču Eiropas Savienības autoritāte turpinās samazināties, ja tās loma aprobežosies ar spiedienu taupīt un atteikšanos no regulēšanas. Bez tam cilvēki cer, ka ES viņiem garantēs drošību.”

ASV “The New York Times”: “Ukrainas vēlēšanas nozīmēja izvēli – Rietumi vai Austrumi. Spēja parādīt, ka tik sašķelta un stratēģiski svarīga tauta kā ukraiņi ir spējīgi izdarīt sarežģītu izvēli, nozīmētu ieguvumu demokrātijai visā pēcpadomju impērijā… NATO, Eiropas Parlaments un Eiropas Padome apšauba vēlēšanu godīgumu.”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Teorētiski ES ir gatava kritizēt Lukašenko režīmu, vienlaikus paverot Baltkrievijai sadarbības perspektīvas, taču, kā norāda Polija, to nav iespējams panākt, ES dalībvalstīm neuzturot oficiālus kontaktus ar Minsku kaut vai samērā zemā līmenī.”

Šveices “Neue Zürcher Zeitung”: “Francijas prezidents Žaks Širaks un Lielbritānijas premjers Tonijs Blērs ceturtdien Londonā pēc divpusējās augstākā līmeņa tikšanās preses konferencē mēģināja mazināt iespaidu, ka starp abām valstīm pastāv viedokļu atšķirības. Viņi atzina, ka Irākas karš ir radījis dziļu plaisu. Taču tā esot pagātne, jo līdz ar stāvokļa stabilizēšanu, kā arī Irākas demokratizāciju un atjaunošanu kopīgi atbalstītās ANO 1546.rezolūcijas ietvaros valdot pilnīga vienprātība. Taču Blēra multilaterālais kredo, kam nepiekrīt Bušs, un Širaka “multipolārais” pasaules uzskats jau tāpēc labāk nepārklājās.”

ASV “Eurasia Daily Monitor”: “Vienīgais Putina paziņojums, kas patiesi pievērsa starptautisku uzmanību uz visu viņa pēdējā laika aktivitāšu fona, nāca augstākā līmeņa drošības amatpersonu sanāksmē. Tam veltītā uzmanība galvenokārt saistāma ar paziņojuma mīklaino raksturu. Kamēr aizsardzības ministrs izturējās kritiski attiecībā uz cīņas gatavības līmeni un noteikti attiecībā uz plāniem par jaunu ieroču sistēmu ieviešanu, virspavēlnieks izturējās nenoteikti un samierinoši. Pārsteidzoši, bet Putins minēja pašu jaunāko un modernāko raķešu sistēmu izmēģināšanu un runāja par “tāda veida ieroču attīstību, kādu nav un nebūs citām kodollielvarām”.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!