• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 16. novembra noteikumi Nr. 930 "Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 29.jūnija noteikumos Nr.555 "Dabas resursu nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2004., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97016

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.959

Noteikumi par ierēdņu un tiešās pārvaldes iestāžu darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un ierēdņu pabalstiem

Vēl šajā numurā

26.11.2004., Nr. 188

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 930

Pieņemts: 16.11.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.930

Rīgā 2004.gada 16.novembrī (prot. Nr.66 38.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 29.jūnija noteikumos Nr.555 “Dabas resursu nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtība”

Izdoti saskaņā ar likuma “Par dabas resursu nodokli” 6.pantu, 8.panta pirmo daļu, 9.panta piekto daļu, 10.panta pirmo daļu, 16.panta otro daļu, 17.panta pirmo un sesto daļu, 17.3 pantu, 18.panta otrās daļas 1. un 4.punktu, 18.panta trešo daļu, 19.panta otro daļu, 1.pielikuma 2., 6. un 7.punktu un 7.pielikuma 4.punktu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 29.jūnija noteikumos Nr.555 “Dabas resursu nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtība” (Latvijas Vēstnesis, 2004, 102.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

“Izdoti saskaņā ar likuma “Par dabas resursu nodokli” 6.pantu, 8.panta pirmo daļu, 9.panta piekto daļu, 10.panta pirmo daļu, 16.panta otro daļu, 17.panta pirmo un sesto daļu, 17.3 pantu, 18.panta otrās daļas 1. un 4.punktu, 18.panta trešo daļu, 19.panta otro daļu, 1.pielikuma 2., 6. un 7.punktu un 7.pielikuma 4.punktu”.

2. Papildināt noteikumus ar 1.17. un 1.18.apakšpunktu šādā redakcijā:

“1.17. nodokļa atmaksāšanas normatīvus un kārtību, kādā samaksātais nodoklis par transportlīdzekli atmaksājams (subsīdiju veidā) nolietotu transportlīdzekļu apstrādes uzņēmumiem par savāktajiem (arī savāktajiem atmestajiem nolietotajiem transportlīdzekļiem) un apstrādātajiem transportlīdzekļiem, kā arī mērķprogrammu īstenošanai atbilstoši Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumam;

1.18. kārtību, kādā no nodokļa par transportlīdzekļiem atbrīvo transportlīdzekļu būvētājus vai to pilnvarotos pārstāvjus, kuri izveidojuši un piemēro nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas sistēmas un ar Vides ministriju noslēguši līgumu par nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas sistēmas izveidi un piemērošanu, kā arī iesniedzamos dokumentus, līguma paraugu un citus nodokļa atbrīvojuma saņemšanai nepieciešamos nosacījumus.”

3. Aizstāt 26.punktā vārdus un skaitli “šo noteikumu 7.pielikumā” ar vārdiem un skaitļiem “šo noteikumu 7. un 11.pielikumā”.

4. Izteikt 28.punktu šādā redakcijā:

“28. Nodokli par videi kaitīgām precēm un preču iepakojumu aprēķina un maksā persona, kura pirmā Latvijas teritorijā realizē vai savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai izmanto videi kaitīgas preces vai preces iepakojumā. Ja videi kaitīgas preces vai preces iepakojumā Latvijas teritorijā realizē vai savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai ieved ārvalsts persona, kura nav reģistrējusies Valsts ieņēmumu dienestā kā nodokļu maksātājs, ārvalsts personas vietā nodokli valsts budžetā var samaksāt un pārskatu iesniegt ārvalsts personas pastāvīgā pārstāvniecība, preču saņēmējs vai cita persona Latvijas Republikā, ar kuru noslēgs rakstisks līgums par saistību pārņemšanu attiecībā uz nodokli.”

5. Papildināt noteikumus ar 28.1 punktu šādā redakcijā:

“28.1 Ja videi kaitīgas preces vai preces iepakojumā Latvijas teritorijā realizē vai savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai ieved ārvalsts persona, kura nav reģistrējusies Valsts ieņēmumu dienestā kā nodokļu maksātājs, un tai nav pastāvīgās pārstāvniecības vai nav noslēgts rakstisks līgums par saistību pārņemšanu attiecībā uz nodokli, šo nodokli valsts budžetā maksā pati ārvalsts persona. Šajā gadījumā ārvalsts persona nesniedz pārskatu par aprēķināto nodokli.”

6. Papildināt noteikumus ar 33.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

“33.7. pievienotās vērtības nodokļa rēķins, kurā ietverta visa nodokļa aprēķināšanai nepieciešamā informācija par iepakojuma materiāla veidu un svaru. Nodokļa aprēķina pamatošanai rēķins derīgs bez paraksta.”

7. Izteikt 36.punktu šādā redakcijā:

“36. Atzinumu par iepakojuma materiāla veidu un svaru (8.pielikums) Latvijas iepakojuma sertifikācijas centrs sagatavo divos eksemplāros. Pirmo eksemplāru saņem nodokļa maksātājs, otro eksemplāru Latvijas iepakojuma sertifikācijas centrs glabā arhīvā trīs gadus. Atzinums ir stingrās uzskaites dokuments. Atzinumu aizpilda un paraksta no nodokļa maksātāja neatkarīgs iepakojuma eksperts.”

8. Izteikt 38.punktu šādā redakcijā:

“38. Ja nodokļa maksātājs realizē videi kaitīgas preces vai preces iepakojumā citai personai, kura tās izved no Latvijas teritorijas, un nodokļa maksātājs var dokumentāri pamatot attiecīgo videi kaitīgo preču vai preču iepakojuma izvešanu:

38.1. nodokli nemaksā, ja videi kaitīgo preču vai preču iepakojuma realizācija un izvešana notikusi vienā nodokļa maksāšanas periodā;

38.2. samaksāto nodokļa summu ieskaita kā nodokļa avansa maksājumu, ja videi kaitīgo preču vai preču iepakojuma realizācija un izvešana notikusi dažādos nodokļa maksāšanas periodos un nodokļa maksātājs var dokumentāri pamatot nodokļa samaksu.”

9. Svītrot 48.punkta otrajā teikumā vārdus “par otro ceturksni”.

10. Papildināt 57.punkta ievaddaļu aiz vārdiem “Valsts ieņēmumu dienesta” ar vārdiem “reģionālās vides pārvaldes vai Radiācijas drošības centra”.

11. Izteikt 57.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

“57.3. par pārskatā neuzrādīto (slēpto) realizēto vai savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai izmantoto videi kaitīgo preču vai preču iepakojuma apjomu, summējot pamatlikmi un soda naudu, ko veido pamatlikme divkārtīgā apmērā (kopā — trīskārtīgā pamatlikmes apmērā).”

12. Papildināt noteikumus ar VI1 un VI2 nodaļu šādā redakcijā:

 

Pilns dokuments

DOC 115kb

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!