• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas reģionu aktivitāti ES līdzekļu saņemšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2004., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Muitas un uzņēmēju konsultatīvās padomes sanāksmi

Vēl šajā numurā

26.11.2004., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas reģionu aktivitāti ES līdzekļu saņemšanā

Centrālās finanšu un līgumu aģentūras rīkoto semināru apmeklētāju skaita un aktivitātes analīze ļauj secināt, ka Latvijā joprojām atšķiras intereses līmenis par iespējām gatavot un realizēt projektus ar ES fondu līdzfinansējumu, tādēļ arī pašlaik izsludinātajos konkursos sagaidāma pieteikumu skaita būtiska atšķirība no dažādiem reģioniem.
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, ievērojot septiņu gadu garumā izveidojušos tradīciju rīkot informatīvos seminārus par izsludinātajiem projektu pieteikumu konkursiem, no 5. līdz 16.novembrim organizēja informatīvos seminārus Vidzemes, Latgales, Kurzemes, Zemgales un Rīgas plānošanas reģionos par šādiem izsludinātajiem PHARE un Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) konkursiem:
PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta “Ekonomiskās un sociālās kohēzijas pasākumi Latvijā” projektu pieteikumu konkursi “Nodarbinātības veicināšana” un “Profesionālās izglītības un tālākizglītības attīstība”;
ERAF ietvaros izsludinātais konkurss “Transporta sistēmas organizācijas optimizācija un satiksmes drošības uzlabojumi apdzīvotās teritorijās”.
Informatīvo semināru mērķis bija iepazīstināt potenciālos projektu pieteikumu iesniedzējus visos Latvijas reģionos ar izsludināto projektu pieteikumu vadlīnijām, sniegt informāciju par projektu pieteikumu sagatavošanu, kā arī to ieviešanu.
Vislielākā interese par PHARE programmas izsludinātajiem konkursiem, kuru ietvaros ārvalstu un nacionālais līdzfinansējums ir līdz 95% no projekta kopējām izmaksām, semināru norises laikā bija vērojama Zemgales un Kurzemes reģionos. Semināros visos reģionos tika sniegta informācija un atbildes arī uz jautājumiem par izsludināto konkursu ERAF līdzfinansējuma saņemšanai.
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, ņemot vērā iepriekšējo gadu tendences un semināru norisi – tajos uzdotos jautājumus, to daudzumu un virzību, prognozē, ka vislielākais projektu pieteikumu skaits PHARE projektu konkursā būs tieši no tiem plānošanas reģioniem, kas aktīvi piedalījušies informatīvajos semināros, proti, no Zemgales un Kurzemes, taču vismazākais projektu pieteikumu skaits varētu būt sagaidāms no Latgales plānošanas reģiona.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!