• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Slovākijas Lauksaimniecības ministrijas pārstāvju vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2004., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2004.gada 25.novembra sēdē

Vēl šajā numurā

26.11.2004., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Slovākijas Lauksaimniecības ministrijas pārstāvju vizīti

Trešdien, 24.novembrī, Eiropas lietu komisijas deputāti Staņislavs Šķesters un Valērijs Agešins tikās ar Slovākijas Republikas Lauksaimniecības ministrijas Eiropas Savienības attiecību departamenta delegāciju.
S.Šķesters sveica delegāciju Saeimā un informēja par gaidāmo jaunās valdības veidošanu Latvijā.
Slovākijas Lauksaimniecības ministrijas Eiropas Savienības attiecību departamenta priekšsēdētājs Jans Husariks pastāstīja, ka vizītes mērķis ir veicināt sadarbību un uzzināt, kā notiek Ministru kabineta un parlamenta sadarbība Latvijā. Viņš informēja, ka Slovākijā ir izstrādāts sadarbības akts starp valdību un parlamentu, kas vēl nav apstiprināts. J.Husariks arī sacīja, ka Eiropas Savienības attiecību departaments kā prioritātes izvirzījis cukura reformu un mežsaimniecības un lauksaimniecības attīstību, par kurām gaidāmas diskusijas viņa valsts parlamentā.
Sarunas turpinājumā S.Šķesters atzīmēja, ka Latvija var lepoties ar to, ka iesniegto projektu skaits līdzekļu iegūšanai no ES struktūrfondiem ir liels un ka tiem vajadzīgais finansējums pārsniedz piešķirto līdzekļu summu. Viņš arī pastāstīja, kā Ministru kabinets un Eiropas lietu komisija sadarbojas ES jautājumos. J.Husariks dalījās pieredzē, kā Slovākija panāk sev izdevīgākus nosacījumus un aizstāv savas intereses ES, sūtot valsts pārstāvjus uz Briseli un meklējot domubiedrus ES darba grupās un komisijās. “Ļoti svarīga loma ir ierēdņiem, kuri pārstāv valsti,” viņš atzīmēja.
Tikšanās noslēgumā tika izteikta vēlme turpināt attīstīt sadarbību ar Latviju, to īpaši veicinot nodokļu un enerģētikas jomā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!