• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 26. novembra rīkojums Nr. 930 "Par koncepciju "Par administratīvās augstceltnes ēkas Rīgā, Republikas laukumā 2, uzbrauktuves turpmākas funkcionālas izmantošanas nodrošināšanu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2004., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.931

Par finanšu līdzekļu piešķiršanu samaksai par Valsts investīciju programmas projekta "TRm14 Daugavpils pilsētas autotransporta mezgls (Vidzemes, Kārklu, Kraujas, Stacijas un Cietokšņa iela)" ietvaros veiktajiem būvdarbiem

Vēl šajā numurā

30.11.2004., Nr. 189

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 930

Pieņemts: 26.11.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta rīkojums Nr.930

Rīgā 2004.gada 26.novembrī (prot. Nr.66 60.§)

Par koncepciju “Par administratīvās augstceltnes ēkas Rīgā, Republikas laukumā 2, uzbrauktuves turpmākas funkcionālas izmantošanas nodrošināšanu”

 

1. Atbalstīt koncepcijas “Par administratīvās augstceltnes ēkas Rīgā, Republikas laukumā 2, uzbrauktuves turpmākas funkcionālas izmantošanas nodrošināšanu” (turpmāk — koncepcija) kopsavilkumā ietverto risinājuma 3.variantu.

2. Zemkopības ministrija ir atbildīgā institūcija koncepcijas īstenošanā.

3. Zemkopības ministrijai:

3.1. noteiktā kārtībā nodalīt zemesgabalu 177 m2 platībā no zemesgabala 13537 m2 platībā (zemes kadastra Nr. 0100 010 0144) Rīgā, Republikas laukumā 2;

3.2. pēc nodalītā zemesgabala (177 m2 platībā) ierakstīšanas zemesgrāmatā uz valsts vārda Zemkopības ministrijas personā sagatavot un iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā tiesību akta projektu par maiņas darījuma veikšanu.

4. Izdevumus, kas saistīti ar zemesgabala (177 m2 platībā) nodalīšanu un reģistrāciju zemesgrāmatā, segt no Zemkopības ministrijas budžeta līdzekļiem.

Ministru prezidents I.Emsis

Zemkopības ministrs M.Roze

 

(Ministru kabineta

2004.gada 26.novembra rīkojums Nr.930)

Koncepcijas “Par administratīvās augstceltnes ēkas Rīgā, Republikas laukumā 2, uzbrauktuves turpmākas funkcionālas izmantošanas nodrošināšanu” kopsavilkums

1. Risināmā jautājuma būtība

Zemkopības ministrijas valdījumā atrodas valsts nekustamais īpašums Rīgā, Republikas laukumā 2, kas sastāv no zemesgabala 13537 m2 platībā (kadastra Nr. 0100010 0144) un 25 stāvu administratīvās ēkas ar kopējo platību 22883 m2, kas novietota uz šī zemesgabala. Īpašuma tiesības uz minēto nekustamo īpašumu 1998.gada 27.martā nostiprinātas uz valsts vārda Zemkopības ministrijas personā Rīgas pilsētas Zemesgrāmatu nodaļā nodalījumā Nr.7386.

Nekustamā īpašuma sastāvā ir uzbrauktuve, kura tiek izmantota Zemkopības ministrijas darbinieku autotransporta uzbraukšanai ēkas otrā stāva autostāvvietā. Uzbrauktuve paredzēta arī specializētās ugunsdzēsības tehnikas piekļūšanai ēkas daudzstāvu daļai, lai, ja nepieciešams, dzēstu ugunsgrēku vai veiktu glābšanas darbus.

Ir saņemts sertificētu būvekspertu atzinums, kurā norādīts, ka uzbrauktuves tehniskais stāvoklis ir kritisks, slodzes izturība — nepietiekama un nepieciešams risināt jautājumu par uzbrauktuves renovāciju vai jaunas uzbrauktuves izbūvi. Turklāt pašreizējā situācijā ir apgrūtināta ugunsdzēsības un glābšanas darbu veikšana Zemkopības ministrijas augšējos stāvos.

Tā kā patlaban uzbrauktuvi izmantot ir bīstami, nepieciešams sakārtot uzbrauktuves tehnisko stāvokli, lai turpmāk uzbrauktuvi varētu izmantot atbilstoši tehniskajiem noteikumiem, kā arī ugunsdzēsības un glābšanas pasākumu veikšanai.

2. Risinājuma varianti

1.variants. Uzbrauktuves renovācija, izmantojot valsts budžeta līdzekļus.

Renovācijas gaitā nepieciešams nomainīt uzbrauktuves nesošās konstrukcijas un pilnībā nomainīt asfaltbetona segumu. Tas saistīts ar objekta ekspluatācijas apturēšanu, kas traucēs Zemkopības ministrijas darbību un autotransporta uzbraukšanu ēkas otrā stāva autostāvvietā, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta tehnikas piekļuvi administratīvās augstceltnes ēkas daudzstāvu daļai.

2.variants. Jaunas uzbrauktuves izbūve un esošās nojaukšana, izmantojot valsts budžeta līdzekļus.

Pēc projektēšanas darbu izpildes un nepieciešamo saskaņojumu un atļauju saņemšanas uzbūvēt jaunu uzbrauktuvi un nojaukt veco, minētos darbus veicot par valsts budžeta līdzekļiem.

3.variants. Jaunas uzbrauktuves izbūve un esošās nojaukšana, izmantojot privātā investora līdzekļus. Minētie darbi veicami piecos posmos:

1) Zemkopības ministrija noslēdz ar SIA “Rīgas pirmā garāža” valsts zemes nomas līgumu. SIA “Rīgas pirmā garāža” uz nomājamās valsts zemes uzbūvē jaunu uzbrauktuvi un reģistrē zemesgrāmatā uz SIA “Rīgas pirmā garāža” vārda;

2) Zemkopības ministrija nodala no zemesgabala Rīgā, Republikas laukumā 2 (kadastra Nr. 0100 010 0144), zemesgabalu 177 m2 platībā un ieraksta zemesgrāmatā uz valsts vārda Zemkopības ministrijas personā;

3) pēc jaunās uzbrauktuves pieņemšanas ekspluatācijā Zemkopības ministrija noslēdz ar SIA “Rīgas pirmā garāža” līgumu par jaunās uzbrauktuves izmantošanu bez atlīdzības līdz maiņas darījuma noformēšanai un īpašuma tiesību pārejas reģistrācijai. SIA “Rīgas pirmā garāža” nojauc veco uzbrauktuvi;

4) tiek noteikta jaunās uzbrauktuves un nodalītā valsts zemesgabala (177 m2 platībā) nosacītā cena, un Zemkopības ministrija iesniedz Ministru kabinetā rīkojuma projektu par minētā nekustamā īpašuma maiņu;

5) pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumu, tiek parakstīti minēto nekustamo īpašumu maiņas dokumenti. SIA “Rīgas pirmā garāža” labiekārto administratīvās augstceltnes ēkai piegulošo teritoriju 2363m2 platībā par saviem līdzekļiem, nepiesaistot valsts budžeta līdzekļus.

3. Koncepcijas īstenošanai nepieciešamie papildu līdzekļi

Risinājuma 1. un 2.varianta īstenošanai nepieciešami papildu līdzekļi no valsts budžeta 56760 līdz 151118 latu apmērā.

Risinājuma 3.varianta īstenošanai no valsts budžeta nepieciešams piesaistīt finanšu līdzekļus līdz 1690 latu apmērā.

Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!