• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2004., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Quo vadis, Ukraina?

Vēl šajā numurā

30.11.2004., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Tageszeitung”: “Iespējams, tāpat kā Kalvīša Tautas partija līdzšinējā valdībā jau no paša sākuma tika uzskatīta par partneri, uz kuru nevar paļauties, arī jaunā koalīcija nebūs stabila. Bez Repšes arī kristīgais demokrāts Ainārs Šlesers jūtas prezidentes netaisnīgi ignorēts. Taču tā vietā, lai cīnītos par personisko autoritāti, Latvijā pirmām kārtām būtu jāatrod risinājums neatliekamām problēmām. Sociālā neapmierinātība galvenokārt vērojama hroniski pārāk zemu apmaksātajā valsts sektorā. Ņemot vērā straujo inflāciju, arvien mazāk izdodas zemo uzņēmumu nodokli apvienot ar lielajām vajadzībām sociālajā sektorā.”

Zviedru “Aftonbladet”: “Konflikts starp arodbiedrību “Byggnads” un latviešu uzņēmumu “Laval un Partneri” ir satricinājis zviedru darba tirgu. Svaru kausos tiek likts daudz kas vairāk nekā algas un darba noteikumi vairāk nekā desmit latviešu strādniekiem, kuri Stokholmā pārbūvē bijušo militāro ēku.”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Pirmais Ukrainas Tautas frontes vadītājs Ivans Dračs uzsver, ka šobrīd Ukrainas neatkarības ideju atbalsta vairāk nekā puse iedzīvotāju – divas reizes vairāk nekā pirms 15 gadiem. Kučmam vajadzētu to saprast un nodot varu tautas izvēlētajam prezidentam Juščenko. Tomēr Kučma un viņam tuvu stāvošie ir pārāk saistīti ar oligarhu klaniem, turklāt tie vēlētos arī pēc stratēģiskas atkāpšanās atkal atgūt varu. Savukārt Krievijas politoloģe Irina Kobrinska uzskata, ka Maskava attiecībā pret Ukrainu ir izmantojusi kļūdainu stratēģiju un tagad tai ir jārēķinās ar savu kļūdu augļiem.”

Zviedru “Handelsblatt”: “Politiskā krīze Ukrainā ir izraisījusi dziļu Krievijas un rietumvalstu šķelšanos. Neraugoties uz atklāto kritiku no Eiropas Savienības puses, Krievijas prezidents Putins turpina atbalstīt oficiālo uzvarētāju Viktoru Janukoviču. Zbigņevs Bžezinskis saka, ka runas nav tikai par Ukrainas neatkarību un demokrātiju. Ja Ukrainā demokrātija tikšot apspiesta tāpēc, ka Rietumi uz notiekošo noraugās no malas, Krievija kļūšot vēl autoritārāka un imperiālistiskāka… ES un NATO esot jāizrāda lielāka ieinteresētība Ukrainas līdzdalībā šajās organizācijās.”

Poļu “Gazeta Wyborcza”: “Janukovičs ir pieļāvis kļūdu, atbalstīdams Ukrainas austrumu reģionu separātisma tendences. Valsts premjers nedrīkst iestāties par valsts sadalīšanu. Jādomā, ka Kučma ir saglabājis savus valstsvīra instinktus, lai rīkotos separātisma ideju apkarošanai.”

Franču “Le Monde”: “Kolins Pauels kategoriski uzsver, ka nav iespējams atzīt Ukrainas prezidenta vēlēšanu rezultātus, pirms nav veikta izmeklēšana sakarā ar aizdomām par iespējamām nelikumībām. Tas varot nākotnē ietekmēt ASV un Ukrainas attiecības, valsts iestāšanos eiroatlantiskajā zonā un likt atbildēt vairākām personām, kas iniciējušas visus pārkāpumus. Lieta pat varētu beigties ar to, ka šiem cilvēkiem tiktu aizliegts iebraukt ASV un citās valstīs. Uz spēles vistiešākajā nozīmē ir likta arī Krievijas nākotne.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!