• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labdarība nepazīst valstu robežas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2004., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Medīs vecas svētku paciņas

Vēl šajā numurā

30.11.2004., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labdarība nepazīst valstu robežas

TIRDZINS.PNG (123123 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Aizvadītajā svētdienā Latvijā, tāpat kā citviet kristīgajā pasaulē, sākās Adventa laiks, ko tautā sauc par Ziemassvētku gaidīšanas laiku. Tā neatņemama sastāvdaļa ir labdarības pasākumi – gan publiski, gan privāti, gan skaļi, atklātībai sludināti, gan klusi, sirdī glabāti. Un svarīgākais nav izsekot, vai konkrētā labdarības akcija ir tēla veidošanas pasākums vai iekšēja nepieciešamība. Būtiski, ka ziedošana un labdarība vismaz Adventa un Ziemassvētku laikā kļūst publiskajai domu, ideju, arī rīcības telpai piederoša. Tā atgādina, ka sabiedrībā ne visi ir laimīgi, paēduši un siltumā, un tiem, kuri tādi ir, spēkos ir palīdzēt pārējiem.
Katru gadu savu labdarības akciju šajā laikā rīko Latvijas Televīzija, norit Labklājības ministrijas rīkotais pasākums “Labā Zvaigzne”, kurā tiek apkopota informācija par gada garumā apzinātajiem labdariem visā Latvijā.
Savu artavu, palīdzot tiem, kam neklājas viegli, un vienlaikus nostiprinot labdarības ideju Latvijas sabiedrībā, deva Starptautiskais sieviešu klubs. Pagājušajā sestdienā, 27.novembrī, tas rīkoja labdarības tirdziņu viesnīcā “Hotel de Rome”. Tajā piedalījās ārvalstu vēstnieku kundzes, Starptautiskā studentu skola, lielākās Rīgas viesnīcas un restorāni. Šī akcija tikai apstiprināja, ka palīdzībā otram nav svarīga tautība un nacionālā piederība. Līdzekļus Latvijas bērniem bāreņiem un Latvijas Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai palīdzēja vākt gan laipnās kundzes no Japānas vēstniecības, piedāvājot sušī, gan Korejas vēstniecības darbinieces, gan Eiropas valstu un ASV vēstniecībā strādājošās.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!