• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būvē vairāk un dārgāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2004., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97150

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eduards Berklavs 1914.gada 15.jūnijs - 2004.gada 25.novembris

Vēl šajā numurā

30.11.2004., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būvē vairāk un dārgāk

Šā gada deviņos mēnešos būvniecības apjomi veidoja 430 miljonus latu, un tas ir par 12,8% vairāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Savukārt šā gada trešajā ceturksnī veikti būvdarbi par 201,3 miljoniem latu, kas ir par 11,4% vairāk nekā pagājušā gada trešajā ceturksnī.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada deviņiem mēnešiem jaunās būvniecības apjomi palielinājušies par 25% jeb par 38,1 miljonu latu, bet remonta un rekonstrukcijas darbi – par 4,7% jeb par 10,7 miljoniem latu. Viesnīcu un tamlīdzīga lietojuma ēku jaunās būvniecības un remontdarbu apjoms audzis 1,6 reizes, dzīvojamo ēku – 1,5 reizes, rūpniecības ēku, ielu un ceļu, tiltu un tuneļu – 1,3 reizes.
Tajā pašā laikā mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības ēku būvniecības apjoms samazinājies par 32%, ostu – 25%, maģistrālo cauruļvadu, komunikācijas un spēka līniju – 23%.
Ekspluatācijā nodotas dzīvojamās ēkas ar kopējo platību 285,8 tūkstoši kvadrātmetru, no tām individuālās dzīvojamās ēkas ar kopējo platību 189,2 tūkstoši kvadrātmetru (2003.gada deviņos mēnešos attiecīgi 120,9 un 120,6 tūkstoši kvadrātmetru).
2004.gada deviņos mēnešos pieņemti ekspluatācijā daudzi svarīgi tautsaimniecības objekti, piemēram, Rīgā – ēdienu un dažādu lietu tirgotava “Debesmanna”, tirdzniecības centra “Domina Shopping” otrā kārta, veikals “Zara”, rekonstruētā Aizkraukles bankas ēka, Daugavpilī – iesalnīca un rapša pārstrādes ražotne un dzelzceļa muitas un sanitārās robežinspekcijas punkts, Jelgavā – “Jelgavas gaļas kombināts” gaļas pārstrādes cehs, Ventspilī – jaunizveidota sveču ražotne un sanitārās robežkontroles punkts, Rīgas rajonā – rekonstruēts “VIA Baltica” autoceļa posms Baltezers – Ādaži, Jēkabpils rajonā – jauna lieljaudas kautuve Zasas pagastā.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!